Ultimate Spider-Man a spol. 17 přehled

Ultimate Spider-Man a spol. 17 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349849/bmid_ultimate-spider-man-a-spol-17-ho9-349849.jpg 4 13 13

Ultimate Spider-Man a spol. série

< 17. díl >

Ultimate Spider-Man: Veřejný nepřítel (3. a 4. díl z 5) Život se Petru Parkerovi rozpadá pod rukama. Spider-an se stal z miláčka veřejnosti postrachem New Yorku. Jdou po něm jak novináři, tak policisté. A to je víc, než může jeden hrdina zvládnout... zvláště, když má v těle kulku. Ultimate X-Men: Rozhodující boj (1. a 2. díl ze 4) Monstrum, které se v tomto čísle vrátilo na scénu, se pustilo do boje. Umírají stovky lidí. Situace je natolik vážná, že se do akce musí vložit tým Ultimates v čele s Captainem Amerikou. Jenže kam zmizeli X-Meni? Jsou spojenci... nebo se z nich stali protivníci?... celý text

Komiksy
Vydáno: , Crew
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ultimate Spider-Man a spol. 17. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Ivan Kučera
12.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Predposledné číslo. Kým v minulom zošite sa okrem Spajdyho nachádzali ešte Ultimate X-Men a to čísla 24 a 25, tentokrát odchádzame k trochu inej sérii a to konkrétne k štvordielnemu crossoveru Ultimate War, presnejšie povedané k číslam 1 a 2 (dokončenia sme sa dočkali v nasledujúcej knihe). Je to niečo iné... ale nie úplne. X-Meni tu figurujú, ale skôr vo vedľajšej línii a o hlavné slovo sa hlásia Avengers pardon Ultimates. Pekne naštvaní Ultimates, treba dodať. Celé to ešte i v r. 2023 (kedy som to čítal prvý raz) pôsobí radikálne, moderne, svižne, sviežo a robustne. Tomu napomáha nielen „politický“ scenár od Marka Millara (Kisk-Ass, Superman: Rudá hvězda), ale tiež kvázi nezávislá kresba Chrisa Bachaloa (Daredevil, Doctor Strange), ktorá je sympatická špinavá a (v rámci superhrdinských možností) realistická (ehm). Je pôsobivý mix politicko-superhrdinského a špionážno-teroristického hi-tech trileru a páčilo sa mi poňatie Capa ako relatvíne staromódneho a konzervatívneho vojaka, ktorý má dobré srdce, ale je už tak nejak unavený a vyhorený a občas na ňom vidno, že nemá až tak ďaleko od toho, aby sa sám stal zatrpknutým extrémistom. U Spajďáka je situácia klasická, teda štandardne sa pokračuje v sérii číslami 30 a 31. New York terorizuje Pavúkov dvojník, čo vie samozrejme len Peter Parker a ostatným je to fuk, proste ho chcú vidieť za mrežami, prípadne mŕtveho, veď nič na svete nie je nežnejšie, než láska človeka k človeku (a pavúkovi). Je tu postrelenie, je tu kapitán Stacy a je tu všeličo ďalšie. Možno až priveľa, ak uvážime, že máme dočinenia len s dvojicou zošitov. S Bagleyho kresbou to mám u Steňoleza raz hore a raz dole, ale tu sa mi páčila, oceňujem najmä rozkošný kukuč MJ v reakcii na holý zadok istej osoby, ktorú tu teraz radšej nebudem menovať. Mám pocit, že v každom čísle sa MJ aspoň raz nezabudnuteľne zaksichtila (podprahový trademark série?). Druhou stranou mince je, že so scenármi to ide dole vodou. Spider-Mana postrelia, ale samozrejme to nie je také fatálne, ako to vyzerá na začiatku a po krátkom dvojitom ošetrení (ktoré pôsobí skôr dojmom, že si porezal prst, keď v nedeľu doobeda tete May pomáhal nakrájať kura na obed) je všetko znova po starom, chytí ho polícia, ale o stranu neskôr im proste utečie tak, ako v predchádzajúcich desaťročiach stovky krát a to fakt nikomu nenapadlo prehľadať kontajner veľký ako dodávka?

Delphín
20.01.2021 5 z 5

Po předchozím čísle je toto víc jak dobrý vykompenzování. Spider-Man se vrátil do kvality, jaká je od něj během této Ultimate série zvykem, navíc se tu stane jeden zásadní moment, který je velice důležitý a Bendis ho zde zvládl zcela úžasně. Ta událost přišla jako blesk z čistého nebe a samotné oznámení oné události je též geniální.
X-Meni zatím nejlepší číslo této série. Vrací se nám Magneto a hraje nám ze začátku ta samá písnička. Chce Homo sapiens nahradit druhem Homo superior a neváhá jít přes mrtvoly. X-Meni a jejich okolí se nachází ve složité situaci, do všeho navíc přichází Avengers. Dva sešity plné akce, vtipů a dost kvalitních dialogů!
Opravdu zatím nejlepší kousek této série, žádná hluchá místa, obě dějové linky jsem si užil naplno!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ultimate Spider-Man a spol. 17 v seznamech

v Přečtených16x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Bill Jemas
americká, 1958
Mark Millar
skotská, 1969
Brian Michael Bendis
americká, 1967