Zapomenutá královna přehled

Zapomenutá královna https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383735/bmid_zapomenuta-kralovna-qKM-383735.jpg 4 22 22

Tudor Court série

< 4. díl

V románu ožívá jedna z nejzajímavějších, a přece nejvíc přehlížených osobností éry Tudorovců, skotská královna Markéta, dcera Jindřicha VII. a sestra Jindřicha VIII. Markéta už od raného věku ví, že jí nebude dopřáno zvolit si manžela podle přání. Její povinností je především získat Anglii spojence. Ještě jako dítě je v zastoupení provdána za Jakuba IV. a vydává se do Edinburghu, aby se stala skotskou královnou. Tam, navzdory pochybnostem, podléhá Markéta kouzlu nového domova. Ale Jakub, přestože se chová jako láskyplný manžel, není své ženě věrný. A nikdo nemůže zaručit Markétě bezpečí, když Jakub táhne v čele armády proti jejímu vlastnímu bratru, Jindřichu VIII. Hned po porážce se královna stává kořistí ambiciózního hraběte a Skotsko se ocitá na prahu anarchie. Markéta, sužovaná zradou a utajovanými aliancemi, má jediný cíl - za každou cenu zachránit skotskou korunu pro svého syna…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Forgotten Queen , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomenutá královna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Markett
24.07.2022 5 z 5

Poslední díl z krásné série mám přečtený, a přiznám se, že se mi moc líbil, troufám si říct, že asi nejvíce ze všech. O Jindřichově sestře Markétě, skotské královně toho nebylo napsáno mnoho, a já jsem ráda, že jsem si konečně mohla přečíst román i o ní.
Myslím, že pro ní začátky jejího života ve Skotsku rozhodně nebyly snadné, ale poprala se s nimi dobře. A určitě pro ní nebyla snadná manželství, speciálně to druhé a třetí. Oba muži se k ní zachovali skoro stejně, ale ruku na srdce, myslím, že ani s ní to nebylo moc jednoduché, ke konci knížky jsem občas její chování sama nechápala.
Každopádně bych si ráda přečetla více knížek a dozvěděla se více informací o Markétě, jejím životě a jejich blízkých, tak doufám, že tato knížka nebyla poslední, kterou jsem o ní četla.
Určitě můžu doporučit všem, kdo má rád historické romány, tahle knížka za přečtení stojí.

Madelisi
12.07.2021 3 z 5

V druhé řadě Španělské princezny mě Markéta zaujala mnohem více než Kateřina. Má potenciál, kladu si otázku, proč je tedy tak opomíjená? Odpověď jsem se tu nedozvěděla, ale dostala jsem nádherný příběh.

Díky členění knihy mi zůstanou v hlavě důležití Skotové své doby. Upřímně nechápu, proč se oba Markétini muži zachovali naprosto stejně. Jejich chování nebylo zdvořilé vůči ní, ani vůči jejich partnerkám. Ke konci jsem už ani nerozuměla samotné Markétě.

Spisovatelka sepsala její příběh velmi čtivě, doporučuji.


VendulaB
03.12.2020 4 z 5

Příjemná, odpočinková kniha - historický román. Přivítala bych spíše méně romantiky a více historie, ale k hlavní postavě královny Markéty se to asi hodí. Markéta je v literatuře spíše opomíjená součást tudorovské dynastie a právě tato skutečnost činí knihu zajímavou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zapomenutá královna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x