Zahrada / Rest přehled

Zahrada / Rest https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488008/bmid_zahrada-rest-Yy8-488008.jpeg 4 47 47

Trujkunt série

< 4. díl >

Detektivní série Trujkunt dějově zasazená do nejvýchodnějšího cípu Česka, kde se běžně hovoří těšínsko-jablunkovským nářečím „po naszymu“, pokračuje povídkami Zahrada a Rest. Na rozdíl od předchozích víceméně adrenalinových povídek nyní major Roman Saran spíš než se zločinem svádí boj v milostném životě. Přesto ale pochopitelně jde hlavně o zločin. V povídce Zahrada Saranovi v pátrání po krádeži vzácného obrazu výrazně pomáhá jeho kamarád Marek Hota. Okolnosti vraždy lichváře v příběhu nazvaném Rest vracejí Sarana k tragické události staré mnoho let a nabízejí mu možnost záhadu objasnit a zároveň i ulevit svému svědomí. Splatí svůj dluh vůči zesnulé kamarádce?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada / Rest. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

tittanie
12.05.2024

Zrovna jsem dočetla tenhle díl a říkám si, jaká je to škoda. A že si musím sehnat další díl. Ještě že jsou.
Zajímavé postavy, zajímavý děj, kniha se čte velice dobře.

ostranka
03.05.2024 5 z 5

Opět dva povedené příběhy! Zahrada hezky zamotaná, ale logicky a uvěřitelně rozmotaná, Rest vyšetřující kromě aktuálního zločinu i to, co bylo v minulých dílech jen naznačeno. Vše psáno přirozeně, nevyumělkovaně, čte se to samo. Stále mě baví pasáže po naszymu - škoda, že jich není víc. Uměla bych si po seriálech Kriminálka Brno, Ostrava, Plzeň atd. představit i Kriminálku Třinec. A možná začnu mít ráda Rammstein. Autor prostě umí!


Bedřich63
01.09.2023 4 z 5

Autor další příběhy opět zasadil do oblasti Trujkuntu, který jako místní patriot zná dokonale. Oba příběhy mají obvyklý autorův nezaměnitelný rukopis. Druhý příběh Rest se mi líbil více. Příběh Zahrada a popis parku u plicního sanatoria mě inspiruje k tomu, abych se tam zajel podívat a prohlédnout si park, který je stejně jako sanatorium památkově chráněný.
Hlavní postava major Roman Saran je trochu svéráz, ale je dokonale svůj a má výsledky. Na vraždách asi nemůže dělat nějaký maminčin mazlíček. No a do tohoto "kraja razoviteho" hodně zapadá. Autor v psaní pokračuje, takže na mě čeká ještě nejméně jedna jeho kniha, kterou si rád přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)

17.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zahrada / Rest v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x

Část díla

Autorovy další knížky

Petr Sagitarius
česká, 1966
2020  82%Trujkunt
2021  82%Klasztor / Návrat
2023  89%Krysta
2021  82%Pierot / Na krev
2022  87%Zahrada / Rest