Truhla ze zálivu smrti přehled

Truhla ze zálivu smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280092/bmid_truhla-ze-zalivu-smrti-vmc-280092.jpg 3 49 49

Ve třech novelách Svatopluka Doseděla vás čekají příběhy o vražedném astrálním zlu, přetrvávajícím stovky let v místě bývalého popraviště, brutální lidské bestii z čerstvě osvobozených Sudet a zoufalém činu, spojeným s její likvidací, a také o podivném přání umírajícího starého žida, který touží nalézt zednářský poklad a zajistit si tak život věčný. Autor zde, stejně jako v předchozích knihách Bestseller a Zlo přichází třikrát, zručně kombinuje trojici osvědčených ingrediencí, jimiž jsou regionální pověsti, civilní přístup a vypravěčský cit, čímž vytváří tím přesně ten typ moderního hororu, který mají jeho čtenáři tak rádi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Truhla ze zálivu smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Morbidus
06.07.2021 3 z 5

Další ze znovu přečtených knih, zajímavé však je, že od doby vydání se můj pohled na ni až tolik nezměnil. Povětšinou je to čtivý průměr, ze kterého si sice na zadek nesednete, ale stejně budete chtít vědět, jak příběh dopadne. Navíc jsou příběhy přímo zasazeny do českého prostředí, no neberte to.
Co se týče oněch novel, nejsou vyloženě špatné. Nicméně pokud už jste od autora něco přečetli, tady jasně cítíte, že napsal i lepší věci. A pokud ne - první příběh by zasloužil více rozvinout, druhý mi přišel až moc předvídatelný a třetí... byl zajímavý, nicméně na můj vkus poněkud překomplikovaný. Kouzlo příběhů však díky svižnému stylu psaní funguje; prostě takové to fajn čtení pro volné chvíle.
Další (kratší či delší) příběhy od tohoto autora rozhodně uvítám.

Malarkey
17.04.2020 3 z 5

Při kompletování všech knih z Fantastické Epochy jsem narazil na tuto knihu, kterou jsem si před lety přečetl a nedalo mi to, abych si ji nepřečetl znova. Svatopluk Doseděl mi prostě sedí. Na 168 stranách se odvíjí tři příběhy z okolí Jindřichova Hradce, které je radost číst. Je tedy pravda, že horor je asi až poslední povídka - Truhla ze Zálivu smrti. První povídka Smrt je jenom slovo nabízí nadpřirozeno a nezodpovězené otázky historických míst Jindřichova Hradce, u kterého je znát, že má autor výrazně historicky zdokumentován, což mně osobně přijde vysloveně sympatické. A třetí povídka - Šestačtyřicátej - je trošku vzpomínka na poválečnou dobu, která nešetří napětím. Ve všech třech případech jsem byl spokojený a přál bych si, aby autor přišel s nějakým románem stejně tak, jako se mu tenkrát povedlo u Bestselleru. Docela bych se na něj těšil.


PAVEL z BRNA
29.02.2020

Mě se líbila první a třetí povídka, které lze považovat za skutečné horory. Druhá povídka nebyla špatná ale zas tak hororová mi nepřipadala. Dosedělův styl psaní mám rád a jsem velmi zvědav, zda napíše další skvělý román jako byla jeho prvotina Bestseller.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Truhla ze zálivu smrti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě12x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x