Zlo přichází třikrát přehled

Zlo přichází třikrát https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22063/bmid_zlo-prichazi-trikrat-65c8c23f9b91f.jpg 4 55 55

Do Jarošova přichází Zlo. A to hned třikrát. Poprvé během nestandardní spiritistické seance ve starém, strašidelnou pověstí opředeném domě pod hřbitovem. Je vyvoláno nechtěně, když už tu však jednou je, nezaváhá, zavrčí a pak sekne drápem. Krásná Sabrina Bauerová se zase pokouší o sebevraždu. Šílí totiž z neodbytného nápadníka, který je sice mrtvý, ale nehodlá to vzít na vědomí dokud nenajde, co najít musí. Krůček od smrti je i Viktor Berhof. Ten do hrobu naopak nechce, ale lékaři hovoří jasně jeho krev umírá a on s ní. potom je v blízkém lese zavražděno první dítě a Viktorovi se začíná zdát velmi zneklidňující sen... Temné momenty historie vesnice, ležící na hranici lesnaté České Kanady, nyní ožívají v trilogii novel o negativních paranormálních silách, jež někdy aktivuje i pouhá náhoda či úkrok nesprávným směrem. Čeká na vás zlá čarodějnice, stovky let mrtvý žoldák, člověk s vlčí krví v žilách a samozřejmě i několik pochybných vyvolených, kterým osud dopřál pochopit pravý význam slova strach.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlo přichází třikrát. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

lazarus
08.02.2024 5 z 5

Pan spisovatel Doseděl je fakt klasa a jsem rád, že o něm konečně vím. Sice jen tři, ale po čertech dobré povídky. Chci víc!

Morbidus
02.07.2021 4 z 5

Po nedávném návratu k Bestselleru jsem se rovnou rozhodl si znovu přečíst i ostatní autorovy knihy. Pro sebe jsem je objevil v té krásné době, kdy jsem teprve objevoval, že něco jako horror existuje (a to dokonce i v českém podání). Nicméně ve svém bláhovém mládí jsem tuto knihu ještě nedovedl tolik ocenit; je docela zajímavé, že jednotlivé příběhy bych z hlediska oblíbenosti seřadil úplně obráceně, než tehdy.
To nic nemění na tom, že nehodnotím vyloženě špatně ani jednu z trojice příběhů. Některá nečeská jména sice zprvu praštila do očí, avšak propojení jednotlivých vyprávění skrze české prostředí Jarošova nad Nežárkou se mi zamlouvalo. Samozřejmě příběhy mají místy své mouchy (i proto o kapku nižší hodnocení) zejména co se týče předvídatelnosti; docela často se dá odhadnout, kterým směrem se děj vyvine.
Tato horrorová kniha svůj morbidní účel splnila a já jsem spokojen.


Eillen
30.03.2021 3 z 5

Pár dnů po dočtení si pamatuji jen scénu jedné z povídek - utíkajícího vyděšeného malého chlapce.
Souhlasím s komentářem, že číst tohle v bytovce nebyl dobrý nápad. Ztratilo to tím dost atmosféry.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlo přichází třikrát v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

vlkodlaci horory námel české horory

Část díla

Autorovy další knížky

Svatopluk Doseděl
česká, 1968
2006  80%Zlo přichází třikrát
2005  73%Bestseller
2015  60%Truhla ze Zálivu smrti
1998  81%Krvavá hostina
2000  73%Kalvárie: Zlo přichází dvakrát