Etiketa a špionáž přehled

Etiketa a špionáž https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240753/etiketa-a-spionaz-j9y-240753.jpg 4 321 321

Trochu jiný penzionát série

1. díl >

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Víc než správné vychování ji zajímá rozebírání hodinek a šplhání po stromech a její rodina nemůže než doufat, že nikdy nikdo neuvidí, jak dělá pukrle. Paní Temminicková zoufale touží, aby se z její dcery stala pravá dáma. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek.Ale Sofronie si brzy uvědomí, že to není tak docela škola, v kterou by její matka doufala. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale zároveň i jak se vypořádat se smrtí, jak rozptýlit a odvést pozornost, a hlavně té opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Etiquette & Espionage , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Etiketa a špionáž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

Sss708
21.02.2022 4 z 5

Sice už nepatřím k mladším čtenářům,ale za mě byla kniha svěží, dobře se mi četla a určitě si přečtu druhý díl.

BarkaS
30.10.2021 3 z 5

Tuhle knihu bych si jako mládě jistě přečetla raději, ale nebyla rozhodně špatná, byť se v komentářích níže setkala s nepochopením. Tedy především nepochopením žánru. Přátelé (nebo spíš přítelkyně, pánům a chlapcům to rovnou nedoporučím), jedná se o steam punk, byť takový holčičí, až naivní. Třeba Arabella z Marsu byla malinko lepší, přesto nelituju těch pár hodin, co jsem této útlé knížce věnovala. Je to malé obsahem i příběhem, ale má to nápad a je to milé.


Charmedka
15.05.2021 1 z 5

V knize je snad úplně všechno, co si jen představíte. Na to, že se jedná o nějaký rok kolem 1850, tak v knize je spousta vymožeností, třeba i roboti. Na škole učí vlkodlak a upír a věřím tomu, že ani jednorožci zde nebudou mýtusem.

Navíc všichni měli tak hloupá jména, že ani ke konci jsem pořádně nevěděla, kdo je kdo.

Tohle byla jedna velká slátanina všeho dohromady, jako kdyby pejsek a kočička vařili dort. Kolikrát si řeknu, že kniha není špatná, ale jsem už na ní stará, být ovšem mladší, tak by se mi líbila. To tady říct nemůžu a nemůžu doporučit ani mladším slečnám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Etiketa a špionáž v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených448x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených41x
v Knihotéce194x
v Chystám se číst177x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech12x