Ženevský podvod přehled

Ženevský podvod
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172250/bmid_zenevsky-podvod-172250.jpg 4 60 60

Tom Kirk série

< 4. díl

Bývalý agent CIA Tom Kirk se vydává z Las Vegas přes Řím do Ženevy po stopě vraha, ale narazí na spiknutí, na němž se podílí policie, politici, církev i mafie, spiknutí, které zasahuje až do světoznámých uměleckých galerií a dokáže se zbavit každého, kdo mu stojí v cestě. V Římě dojde k několika vraždám naaranžovaným podle Caravaggiových obrazů. Toma Kirka vyhledá na pohřbu jeho dědečka agentka FBI Jennifer Browneová, s níž v minulosti spolupracoval na některých případech, a požádá ho o pomoc při získání dávno ztraceného Caravaggiova obrazu Narození Páně. Jenže při akci v losangeleském kasinu zavraždí Jennifer odstřelovač. Tom má pocit, že její smrt nikoho nezajímá, a rozhodne se najít vraha sám. Stopy ho přivedou do Říma, kde se setká s Allegrou Damicovou, policejní odbornicí na starověké památky. Ta má obavu, že policie je zkorumpovaná, a začne po vrazích pátrat na vlastní pěst. Zjistí, že stopy vedou Toma i ji stejným směrem. Ukazuje se, že ve hře jsou kromě mafie, policie, politiků, bank, překupníků a vykradačů hrobů i významná muzea, galerie či soukromí sběratelé. Nitky se sbíhají do bezcelní zóny v Ženevě, ale kousek skládačky pořád chybí. Je možné, že řešení najde Tom Kirk po mnoha letech ve vlastní rodině?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Geneva deception , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženevský podvod. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

TeaPeter
25.08.2023 4 z 5

Zajímavý námět, který se v knihách moc často nevidí. Svět lovců artefaktů je zjevně velmi krutý - jak pro artefakty, tak i pro lovce. Je smutné, kolik škody se napáchá, když to dosáhne tak "průmyslových" měřítek. Konec knihy mi přišel trochu přitažený za kde co, ale rozuzlení je to doslova bombastické. A konec epilogu? Ten je velmi, velmi povedený. Je moc velká škoda, že autor na sérii nepokračuje, ačkoli se zdá, že to původně měl v plánu.

LucieVN
26.11.2020 5 z 5

Vynikající příběh, hlavní hrdina mi byl velmi sympatický. Stejně jako Zlacenou pečeť, tak i ty tuto knihu jsem přečetla na jeden zátah.


kuky921
22.04.2019 5 z 5

Na počátku více dějových linek, které se ve finále spojí. Jakmile dojde již k mírnému propojení, dostává děj spád.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ženevský podvod v seznamech

v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit1x