Kosti jsou věčné přehled

Kosti jsou věčné https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324663/bmid_kosti-jsou-vecne-fLk-324663.jpg 4 120 120

Další spletitý příběh sběratelky kostí soudní antropoložky Brennanové Do montrealské nemocnice přichází Amy Robertsová a stěžuje si na silné krvácení. Lékaři sice zjistí, že nedávno porodila, ale než mohou zasáhnout, Robertsová zmizí. Na adrese, kterou v nemocnici nahlásila, policie objeví zkrvavené ručníky. V obavě z nejhoršího povolává na pomoc Temperance Brennanovou. Ve zchátralém bytě Tempe nachází rozkládající se tělíčka dvou novorozených dětí. Majitel tvrdí, že byt pronajal Almě Rogersové. Vzápětí se objeví muž, který hledá Alvu Rodriguezovou. Jsou Amy Robertsová, Alma Rogersová a Alva Rodriguezová jedna a tatáž osoba? Zabila své vlastní děti? A kam zmizela? Případ dostává na starost detektiv Andrew Ryan, pro něhož má Tempe stále velkou slabost. Při vyšetřování spolupracuje se seržantem Olliem Hastym z Královské kanadské jízdní policie. I on patří do Tempiny minulosti, i když na tuhle epizodu by sama nejraději zapomněla. Nesourodá trojice se vydává po stopě zmizelé ženy nejprve do Edmontonu, kde nachází další mrtvé novorozeně, a pak do odlehlého městečka Yellowknife, které je centrem těžby diamantů v Severozápadních teritoriích. Skutečnosti, které zde odhalí, jsou však mnohem zlověstnější, než sami čekali.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Bones are Forever , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosti jsou věčné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Luigi1
19.03.2023 4 z 5

Při nálezu mrtvolek miminek běhal mráz po zádech

tacek01
07.08.2019 5 z 5

Zrovna v tomto titulu tolik pátrání v kostech není, ale ten příběh se mi moc líbil díky námětu


moudivlacek
19.12.2018 4 z 5

Povedený díl, který nám hned na začátku sáhne hodně na city. Konec je také dost emoční. Vše, co se týče dětí (bez ohledu na jejich věk) a lidí bezbranných (mj. i retardovaných a bez rodin) se nás většinou dotkne. Zde si užijeme obojí. Tempe se zde setkává s bývalým přítelem, s kterým se blíže seznámila po odloučení od muže. Ten je do ní stále trochu zamilovaný. Ve vyšetřování je i Ryan. Je zajímavé sledovat ty dva kohouty na smetišti, jak chtějí dobýt Tempe. Přitom jednoho nechce Tempe, a ten druhý od Tempe nedávno odešel a věnuje se jen problematické dceři.
Každopádně v hledání pravdy objevujeme zas věčné téma - chamtivost, láska k penězům, využívání bezbranných, sobectví a lhostejnost.
Pokračuji v sérii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kosti jsou věčné v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených211x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených12x
v Knihotéce169x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x