Tajemství hradní věže přehled

Tajemství hradní věže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48003/tajemstvi-hradni-veze-48003.jpg 4 138 138

Rok 1893. Krásná Julie Hargrová je po tragické smrti svých rodičů nucena žít v urozené rodině své matky. Společně se svou tetou a dvěma sestřenicemi odjíždí na hrad Dunraven, který je položen v nádherné, i když poněkud odlehlé a drsné přírodě Skotské vysočiny. Během cesty se dozvídá, že se na hradě děje něco podivného. Po dvaceti letech jsou prvními hosty, kteří mají tu čest hrad navštívit. Julie se už nemůže dočkat, až po strastiplné cestě konečně ulehne do měkkých peřin. Jaké je však její překvapení, když na ni zbude jen osamocená ložnice v odlehlé hradní věži. To však ani zdaleka není to nejhorší, čeho by se měla bát. Milostný příběh nádherného smyslného vztahu, plný překvapivých dějových zvratů, dramatických scén, tajemna a sílící lásky mezi Julií a skotským horalem z patnáctého století, vykresluje spisovatelka s barvurní jistotou zkušené autorky oblíbených a čtivých románů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ben Nevis
Originální název:

Slip in time , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství hradní věže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Ivusak7
06.09.2023 4 z 5

První knížka od autorky přečtena a hodnotím 4* rozhodovala jsem se, zda nemám dát 3*, ale nakonec když jsme zhodnotila, tak mě knížka celkem i bavila. Za mě málo akce a přišlo mi, že Julie a Rae trávili spolu velmi málo času. A zajímalo by mě jak dopadla Emmalien s Roberetem. Ve výsledku to bylo příjmené pohodové čtení :)

Květinka008
10.01.2023 4 z 5

Pohádka pro velké holky :-) Takový oddech na dlouhé zimní večery pod lampou v dece, čte se to moc hezky a netřeba u toho příliš přemýšlet (ba je to až nežádoucí :-) ). Zaujalo mě, že je knížka napsaná v roce 2001, tedy dávno před "profláknutou" Cizinkou, a Skot v minulosti oslovuje ženu z budoucnosti "sassenach"... Kdo od koho opisoval?!


katkaq
11.02.2022 3 z 5

Moje první kniha od autorky a musím říct, že jsem byla zápletkou mile překvapena – cestování časem ve spojení se Skotskem jsem ještě nečetla. Závěr byl předvídatelný, ale to neubírá na originalitě této dějové linky. Rozhodně má něco, čím vyniká mezi ostatními historickými románky. Škoda, že nám autorka o trochu více nepopsala obě doby, ve kterých se příběh odehrává.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství hradní věže v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených12x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

19. století cestování časem Skotsko romance historické romance

Autorovy další knížky

2001  87%Tajemství hradní věže
2008  83%Jeho sličná paní
1994  84%Jde o přežití