Tajemství hradní věže

Tajemství hradní věže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48003/tajemstvi-hradni-veze-48003.jpg 4 138 138

Rok 1893. Krásná Julie Hargrová je po tragické smrti svých rodičů nucena žít v urozené rodině své matky. Společně se svou tetou a dvěma sestřenicemi odjíždí na hrad Dunraven, který je položen v nádherné, i když poněkud odlehlé a drsné přírodě Skotské vysočiny. Během cesty se dozvídá, že se na hradě děje něco podivného. Po dvaceti letech jsou prvními hosty, kteří mají tu čest hrad navštívit. Julie se už nemůže dočkat, až po strastiplné cestě konečně ulehne do měkkých peřin. Jaké je však její překvapení, když na ni zbude jen osamocená ložnice v odlehlé hradní věži. To však ani zdaleka není to nejhorší, čeho by se měla bát. Milostný příběh nádherného smyslného vztahu, plný překvapivých dějových zvratů, dramatických scén, tajemna a sílící lásky mezi Julií a skotským horalem z patnáctého století, vykresluje spisovatelka s barvurní jistotou zkušené autorky oblíbených a čtivých románů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ben Nevis
Originální název:

Slip in time , 1998


více info...

Přidat komentář

Ivusak7
06.09.2023 4 z 5

První knížka od autorky přečtena a hodnotím 4* rozhodovala jsem se, zda nemám dát 3*, ale nakonec když jsme zhodnotila, tak mě knížka celkem i bavila. Za mě málo akce a přišlo mi, že Julie a Rae trávili spolu velmi málo času. A zajímalo by mě jak dopadla Emmalien s Roberetem. Ve výsledku to bylo příjmené pohodové čtení :)

Květinka008
10.01.2023 4 z 5

Pohádka pro velké holky :-) Takový oddech na dlouhé zimní večery pod lampou v dece, čte se to moc hezky a netřeba u toho příliš přemýšlet (ba je to až nežádoucí :-) ). Zaujalo mě, že je knížka napsaná v roce 2001, tedy dávno před "profláknutou" Cizinkou, a Skot v minulosti oslovuje ženu z budoucnosti "sassenach"... Kdo od koho opisoval?!


katkaq
11.02.2022 3 z 5

Moje první kniha od autorky a musím říct, že jsem byla zápletkou mile překvapena – cestování časem ve spojení se Skotskem jsem ještě nečetla. Závěr byl předvídatelný, ale to neubírá na originalitě této dějové linky. Rozhodně má něco, čím vyniká mezi ostatními historickými románky. Škoda, že nám autorka o trochu více nepopsala obě doby, ve kterých se příběh odehrává.

Hanjimka
03.02.2021 3 z 5

Cestování časem, Skotsko, trochu romantiky, napětí. Slušně namíchaná dávka četby pro dlouhé zimní večery.

behunka
23.12.2020 4 z 5

Mám ráda knihy kde se prolíná přítomnost s minulostí. Škoda že jich není víc. Je to taková příjemná pohádka s úžasným hlavním hrdinou. Jen ten překlad byl někdy.....strašný. Nebo tak pitomé slovní spojení bylo i v originále?? Například "vlhká blizna" mi přišla šílená a skoro jsem chtěl knihu odložit.

petulik330
18.05.2020 5 z 5

Prostě nádhera.Přečetla jsem ji jedním dechem. V budoucnu si ji opět ráda přečtu.

havrmoni
26.04.2020 5 z 5

Po 5 letech přidám dalších 5*. A znovu po přečtení tohoto příběhu vzdychnu, ach to byla nádhera.

NathalieVerdun
31.08.2019 5 z 5

Ja príliš stredovekých válečníkov ako podobných hlavných hrdinov nemusím, ale Rae MacKinnon si ma získal svojou láskavosťou, múdrosťou, vnímavosťou a hrdou dôstojnosťou. Má krásnu dušu (okrem iného :-D). Škótski horali z Vysočiny neboli len bojachtiví barbari, ako to posudzuje všeobecná mienka, ale mali na starosti svoj ľud (zemani) a klanový spoločenský systém si so sebou niesol nutnú zodpovednosť, spolupatričnosť a nápomocnosť. Krásne romanticky podané cestovanie v čase do minulosti roku Pána 1437 a hrdinkina súčasnosť je vzhľadom k roku 1893 vlastne tiež minulosť. Bolo tu klišé v podobe špeciálneho kameňa zasadeného v prsteni (a talizmanovom prívesku, meči) ako komunikačného prostriedku oboch časových rovín, ale mesiac a jeho fázy ako spúšťač a korigovateľ presunov v čase som naozaj nečakala. Niektoré veci tu boli nie celkom realistické a postavy výrazne dobré či zlé ako slizký synovec lorda Muira (majiteľa hradu) - Roger Dunnington, lord Eaton alebo Juliine mrchovské tety a sesternica Lilith, no to sa dá vzhľadom k sladkému čitateľskému zážitku isto prepáčiť. Zároveň tu boli aj naozaj vtipné scénky a repliky, ako napr. Raeov bratranec Dugal viedol takmer monológ s občasnými Raeovými odpoveďami, ktoré ale boli určené Julii (pre Dugala neviditeľná), takže pekne zábavný zmätok. Takisto hodnotím veľmi pozitívne aj vykreslenie nádhernej škótskej prírody i hradu. Čo sa týka konca, mnohé sa dalo vytušiť, ale niečo predsa prinieslo nečakané prekvapenie.

petraj30
27.07.2019 5 z 5

Moc krásná kniha, na kterou jen tak nezapomenete. Ráda se k ní v budoucnu vrátím

Ms.Floyd
14.07.2019 5 z 5

Jeden z nejhezčích historických románů, který jsem kdy četla!
Rozhodně doporučuji!

Nikola_
28.03.2019 5 z 5

Moc dobře psaná kniha..historické romány nečtu, ale tenhle mě moc bavil.

Marci_Vaj
11.09.2018 5 z 5

Přechody v čase, milostný příběh...moc pěkná kniha :-)

tereza5060
05.05.2018 5 z 5

Knihu jsem dostala jako asi patnáctiletá k narozeninám od prababičky a za těch 12 let se k ní vracím často. Dobře napsaná, plynule se čte, má poutavý příběh.

cecetka
08.04.2018 5 z 5

Ano, je to cervena knihovna, ale krasna s jemnym erotickym nadechem. Me se kniha opravdu libila, krasne jsem si u ni odpocinula.
Zaradila bych ji mezi lehke letni dovolenkove cteni :-)

xxBILLY
07.04.2018

Poutavě napsaný historický román, plynule se čte, je to lahůdka a pohlazení na duši.

Atanone
05.03.2018 4 z 5

Romantické knihy nevyhledávám. Tato mě zaujala svou (pro ženské oko) lákavou obálkou, a protože jsem akutně potřebovala četbu do vlaku,riskla jsem to.
Proč se občas nezasnít,že? Vždyť i v našem životě se občas nějaká ta pohádka může klidně stát.A co je to vlastně čas?

Tom.Majka
04.02.2018

Tak jsem dočetla a super. Tak napínavá, romantická, krásná. Četla se mi sama a ty pasáže o milování.....zasnila jsem se a říkala si, že bych to také chtěla prožít. No jednoznačně doporučuji, skvělá oddechová kniha.

hroneczek
25.09.2017 4 z 5

Líbilo se mi milostné propojení minulosti a "současnosti". Romanťák jak má být.

účetní
22.08.2017 5 z 5

" Minulost svírá budoucnost, budoucnost svírá minulost ", tak se píše v této knize. Ač se příběh může zdát jednodušší, u této knihy toto nemá smysl řešit, je třeba jen popustit uzdu fantazii a prožívat kouzlo krásného příběhu o nádherné lásce Julie a Rae - pána v kiltu ze skotské vysočiny, krásného, vyzařujícího důstojnost, odvahu a ryzí charakter. Moc hezká, čtivá a romantická kniha, také mám knihy o cestování časem ráda.

TheMelorry
04.03.2017 4 z 5

Na knihu jsem narazila naprostou náhodou. Podle obálky jsem se obávala, že to bude červená knihovna nejtěžšího kalibru, po přečtení anontace jsem ale pochopila, že to tak úplně nebude. Téma dvou časových rovin miluju a tahle kniha se zabývá přesně tím. Pravda příběh je jednoduší, ale velmi čtivý, napínavý, (pravda) romantický, ale nijak přehnaně, celkově se mi kniha moc líbila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Štítky knihy

19. století cestování časem Skotsko romance historické romance

Autorovy další knížky

2001  87%Tajemství hradní věže
2008  83%Jeho sličná paní
1994  84%Jde o přežití