Syn pána sirôt přehled

Syn pána sirôt https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218460/bmid_syn-pana-sir-t-218460.jpg 4 169 169

ŠOKUJÚCI PRÍBEH MLADÉHO ČLOVEKA V TOTALITNOM REŽIME SEVERNEJ KÓREY - PLNÝ DOBRODRUŽSTVA, KRUTOSTI A NAPÄTIA, ALE AJ NEKONEČNEJ A OBETAVEJ LÁSKY Pak Džun-do vie, že je výnimočný. Vie, že je syn správcu sirotinca - pána sirôt - a nie iba obyčajný chlapec, ktorého sa vzdali rodičia. Veď dieťa môže tak kruto trestať iba vlastný otec. Vie, že je výnimočný, keď ho vyberú, aby svojej slávnej vlasti, Kórejskej ľudovodemokratickej republike, slúžil ako špión a únosca. Vie, že musí nájsť svoju pravú lásku Sun Moon, najväčšiu herečku všetkých čias, kým nebude neskoro. Vie, že nie je ako ostatní väzni v pracovnom tábore. Preto musí ujsť...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Orphan Master's Son , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn pána sirôt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

000nugatovej
19.12.2022 5 z 5

V rozmezí několika let čteno podruhé.
A opět mne ten příběh ze země, kde je "příběh důležitější než člověk. Pokud si osoba a příběh protiřečí, musí se změnit člověk." (str. 145), opět mne ten příběh zasáhl. V mnohém je nepochopitelný, jakoby přehnaný, vždyť realita skutečné KLDR je prostě pro nás ve střední Evropě, pro nás žijící už více než 30 let v demokratickém státu, nemyslitelná. (V absurditě příběhu se odráží absurdita totality.)
Jenže se mi zdá, že jsme těm nesmyslům i u nás blíže, než bychom si připustili...
I nám hrozí situace, kdy "prozradit pravdu někdy nesvědčí zdraví." (str. 354)
A i my cítíme smysluplnost svého života jen tedy, když se nenecháme vmanipulovat do nechtěného, když za své životy neseme vlastní zodpovědnost, když jsme vlastními pány...

Vidlička
14.06.2021 3 z 5

Třetí hvězdičku jsem přidala za zajímavě sestavenou druhou část, kdy čtenář už ví v podstatě hned, co se stalo, ale dávkuje se mu postupně proč a nač. Jinak je na knížce zajímavé v podstatě jen to prostředí, kde se odehrává.


knihomoli
04.04.2021 4 z 5

Kniha se velice dobře čte, příběh zasazený do současného děsivě totalitního režimu. Uvěřitelná touha po svobodě ,zajatecké tábory,mučení, mentalita Korejců, to vše dává knize body plus. Neuvěřitelný příběh lásky body mínus.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23. - 31. 5.)

22.05.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2013 - Dayton Literary Peace Prize (Fiction)
2013 - Pulitzerova cena (Beletrie)


Kniha Syn pána sirôt v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených229x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených20x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst177x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech1x