Surinam přehled

Surinam https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394272/bmid_surinam-7qx-394272.png 3 28 28

Dvanáct autorů, známých především z prostředí českého Twitteru, vedle svých každodenních tweetů píše i delší texty do online magazínu Suri-nam (nominovaný v anketě Křišťálová lupa 2018). Někteří – třeba Šílená Matka, Bullmonde, Blonďatá Běhna či Zrzka od vedle – zůstávají ve skrytu svých twitterových přezdívek, jiní jako třeba básník Petr Kukal či blogger Jan Švancara jdou s barvou... tedy jmény ven. Jejich zážitky ze života, úvahy a komentáře doplňují trefné ilustrace.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Surinam. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

katy238
20.03.2022 4 z 5

Sbírka krátkých příspěvků v povedené grafice s názvem Surinam. Jedná se o sebrané příspěvky několika autorů již zaniklého online magazínu Suri-nam, o kterém dnes již nenaleznete skoro nic. Ale ať už k jeho konci vedlo cokoliv, knížečka nabízí humorné i vážnější čtení na mnoho témat. Rodičovství, cestování, učitelství, hospoda, Třeboň. A je to sranda, do dnešních nelehkých dnů výborný oddech.

Vydání knížky bohužel provázela aféra jedné z autorek, ze které se vyklubala zdatná podvodnice. Nakolik celý projekt narušila či dokonce potopila, se dnes již nedá odhadnout. A ani nemá význam po tom pátrat. Svazek nabízí čtení pro krátké volné chvíle a je ideální třeba i jako mezizastávkové čtení do hromadné dopravy. Pokud si přejete nechat myšlenky někam odběhnout, můžete je poslat na chvíli do Surinamu. Smutno jim tam nebude.

orson
20.03.2019 3 z 5

Sebrané povídky několika autorů, kteří jsou poměrně akční na Twitteru. Bohužel kvalita značně kolísala. Některé byly super jiné prostě ne. Ale jako oddechovka po malých částech ke kafi dobré :) Dal bych 3 a půl, kdyby to šlo.


Mosula
04.01.2019 3 z 5

Takové to čtení do metra, neurazí, nenadchne. Kniha trpí tím, co většina podobných sbírek - některé povídky jsou výborné, jiné jsou o ničem. Od některých autorů bych si ráda přečetla víc, jiným mám chuť vzkázat slovy L. Stroupežnického: "Pokud možno, nepište vůbec."

všechny komentáře

Související novinky (1)

Listopadové knižní novinky (12. - 18.11.)

12.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Surinam v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst10x