Surinam

Surinam https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394272/bmid_surinam-7qx-394272.png 3 28 4

Dvanáct autorů, známých především z prostředí českého Twitteru, vedle svých každodenních tweetů píše i delší texty do online magazínu Suri-nam (nominovaný v anketě Křišťálová lupa 2018). Někteří – třeba Šílená Matka, Bullmonde, Blonďatá Běhna či Zrzka od vedle – zůstávají ve skrytu svých twitterových přezdívek, jiní jako třeba básník Petr Kukal či blogger Jan Švancara jdou s barvou... tedy jmény ven. Jejich zážitky ze života, úvahy a komentáře doplňují trefné ilustrace.... celý text

Přidat komentář

katy238
20.03.2022 4 z 5

Sbírka krátkých příspěvků v povedené grafice s názvem Surinam. Jedná se o sebrané příspěvky několika autorů již zaniklého online magazínu Suri-nam, o kterém dnes již nenaleznete skoro nic. Ale ať už k jeho konci vedlo cokoliv, knížečka nabízí humorné i vážnější čtení na mnoho témat. Rodičovství, cestování, učitelství, hospoda, Třeboň. A je to sranda, do dnešních nelehkých dnů výborný oddech.

Vydání knížky bohužel provázela aféra jedné z autorek, ze které se vyklubala zdatná podvodnice. Nakolik celý projekt narušila či dokonce potopila, se dnes již nedá odhadnout. A ani nemá význam po tom pátrat. Svazek nabízí čtení pro krátké volné chvíle a je ideální třeba i jako mezizastávkové čtení do hromadné dopravy. Pokud si přejete nechat myšlenky někam odběhnout, můžete je poslat na chvíli do Surinamu. Smutno jim tam nebude.

orson
20.03.2019 3 z 5

Sebrané povídky několika autorů, kteří jsou poměrně akční na Twitteru. Bohužel kvalita značně kolísala. Některé byly super jiné prostě ne. Ale jako oddechovka po malých částech ke kafi dobré :) Dal bych 3 a půl, kdyby to šlo.


Mosula
04.01.2019 3 z 5

Takové to čtení do metra, neurazí, nenadchne. Kniha trpí tím, co většina podobných sbírek - některé povídky jsou výborné, jiné jsou o ničem. Od některých autorů bych si ráda přečetla víc, jiným mám chuť vzkázat slovy L. Stroupežnického: "Pokud možno, nepište vůbec."

Margie94
23.12.2018 3 z 5

Pohodové čtení do vlaku či autobusu, přičemž většina povídek se mi líbila a některé "kousky" byly opravdu skvěle napsané. Kniha je velmi pěkně graficky zpracovaná a plná povedených doprovodných ilustrací. Nemůžu si však odpustit poznámku, že by knize prospěla drobná kontrola textu, vyskytuje se tam pěkná řádka překlepů či chyb, které mě bily do očí (náhodně, co si tak pamatuju: např. název povídky: "Takhle akce není pro starý..." či nepěkné "manikůra"). Hodnotím jako lepší průměr 3*+