Štvanice přehled

Štvanice https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458308/bmid_stvanice-PHE-458308.jpg 3 417 417

Skupina bývalých spolužáků z Oxfordu, nyní třicátníků, se tak jako každý rok od ukončení studia setkává o vánočních prázdninách, aby spolu přivítali nový rok. Tentokrát pro svou silvestrovskou oslavu zvolili idylické, odlehlé sídlo na Skotské vysočině – dokonalé místo, kde si s přáteli odpočinout od civilizace a spěchu každodenního života. Na místo dorazí 30. prosince, krátce předtím, než dům odřízne od okolního světa dlouho nevídaná sněhová vichřice. O dva dny později, na Nový rok, je jeden z přátel nalezen mrtvý. Výlet přitom začal nevinně: obdivováním okolní přenádherné, leč zlověstné přírody, popíjením šampaňského před krbem s praskajícím ohněm a vzpomínáním na studentská léta. Ale po deseti letech se tíha dlouho potlačovaných výčitek a vzájemných obvinění stává natolik neúnosnou, že ji nepřebije ani nostalgie vyvolaná vzpomínkami na společné zážitky. Uprostřed silvestrovského veselí se pouto, které přátele drželo tolik let pohromadě, znenadání přetrhne. Jeden z nich přijde o život. A někdo z přeživších je pachatelem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Hunting Party , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štvanice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (118)

Heli20
předevčírem 5 z 5

Za mě super.Moc se mi líbí styl,jakým je kniha napsaná. Vyprávění z pohledu několika zúčastněných. Příběh je příjemně napínavý,dobře jsou tam rozpracované jednotlivé postavy. Určitě si přečtu další knihy od autorky.

eDex
29.04.2024 2 z 5

Moje ocekavani bylo velke, prece jen Lucy Foley je dobre hodnocena britska autorka, ale pribeh byl nezajimavy, vypraveni nudne, tahlo se to od zacatku az do konce.


knihomolka27
07.04.2024 3 z 5

60 procent

Solidní čtecí záležitost obzvlášt když člověk přihlédne k tomu, že se jedná o debut. Nicméně větší hodnocení za sebe dát asi nemůžu, je to takový nevybočující průměr v tomto žánru, který si člověk užije na poprvé, ale znovu už ho číst určitě nepotřebuje. Taky na rozdíl od takové Shari Lapeny nebo B. A. Parish je kniha zbytečně dlouhá a rozvleklá, pořád se ale do ní člověk naštěstí nemusí příliš nutit.

Pro mě určitě nic objevného, i když to jsem ani neočekávala. Líbilo se mi prostředí skotského venkova. Postavy byly celkem zapamatovatelné, některé byly docela prokreslené, o některých jste mohly říct jen to, že se jedná o partnery toho a toho. Bylo to fajn, ale už jsem ráda, že mám knížku za sebou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

31.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štvanice v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených553x
ve Čtenářské výzvě174x
v Doporučených10x
v Knihotéce286x
v Chystám se číst260x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech6x