Studie ohně přehled

Studie ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477551/bmid_studie-ohne-yFm-477551.jpg 4 176 176

Studie jedu série

< 3. díl

Studium skončilo, přichází skutečné zkoušky. Třetí díl akční fantasy série. Když se zemí rozšíří zprávy, že je Jelena Hledačkou duší a dokáže duše polapit i pustit na svobodu, lidé začnou být neklidní. Jeleniny neobvyklé schopnosti i minulost ji už tak staví mimo společnost. A zatímco Rada projednává její osud, dostane znepokojivou zprávu: vražedný kouzelník, kterého již jednou porazila, plánuje napadnout její vlast. Čest tak Jelenu vyšle na cestu, která ji dovede na pokraj sil, a vpřed ji žene jen naděje, že se znovu setká se svými drahými. Na této pouti ji doprovázejí spojenci, nepřátelé, milenci i vrazi a jejich loajalita je pochybná. Jelena bude mít jen jedinou šanci ukázat, co v ní je - a zachránit zemi blízkou jejímu srdci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Fire Study , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Studie ohně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

whiolet
05.02.2024 3 z 5

Třetí díl byl celkem nudný, ačkoliv to asi nebyl záměr neustálými přesuny a dialogy mezi hlavními hrdiny z toho autorka udělala uspávací pohádku pro děti.
Valek, který mě hodně bavil v prvním díle měl zde jen malinkou okrajovou roli,asi aby se nezapomnělo komu patří jeho srdce.
Škoda, čekala jsem excelentní zakončení série,ale dostalo se mi spíš průměrného příběhu.

Bryel
03.06.2023 3 z 5

"Tajemné koňské rady? Teď aspoň můžu umřít spokojená, že jsem je všechny slyšela."

Po velmi slibném startu série jakoby v tomto díle došly nápady a autorka nechtěla udat žádný razantní směr, kam se příběh má dostat..
Na mě už toho politikaření, plánů, strategií a přesunů sem tam bylo příliš. Závěrečných cca 100 stran hodnotím velmi kladně, ale většinu knihy jsem nebyla tak nadšená jako u předchozích. V podstatě série končí zcela otevřeně a otevřených věci je tu až příliš. Série Hledači duší vlastně vůbec není navazující série, jak jsem se domnívala, ale přímo čtvrtý díl Studie jedu.


Luciluc
27.10.2022 3 z 5

Třetí díl se mi bohužel nelíbil. Pořád se jen přesouvali z místa na místo...docela nuda. Davijci, ohnivý Drhač, svět stínů a ohně a vše kolem toho pro mě bylo takové "neuchopitelné", nebavilo mě to, vleklo se to. Po prvních dvou dílech, které se mi líbily, zklamání. Jelena působila jako "paní dokonalá", která má vždy plán, řešení..a když ho náhodou nemá, pomůže magie. SPOILER: Ona i Valek "nesmrtelní". Scéna, kdy si Jelena myslí, že je Valek po smrti ve mě nevyvolala žádnou emoci..tak nějak jsem předpokládala, že se z toho zase nějakým způsobem dostane..a to jeho věčné podřizování se Jeleně a "ano, lásko", mi už taky lezlo na nervy. A že by Jelena fungovala jako prostředník mezi Ixií a Sitií, to mi moc nepřipadalo..Ale ať nekončím negativně: co mě bavilo byla Opál a její zvířátka ze skla, Kiki, a to, že Jelena našla smysl v tom být Hledačkou duší. KONEC SPOILERU.
Slabé tři hvězdičky. Snad bude Studie stínů lepší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Studie ohně v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených240x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených12x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

magie rodina duše pro dospívající mládež (young adult) fantasy oheň

Autorovy další knížky

Maria V. Snyder
americká, 1973
2020  84%Studie jedu
2021  84%Studie kouzel
2021  75%Studie ohně
2022  88%Studie stínů
2023  86%Studie noci