Studie kouzel

Studie kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463488/bmid_studie-kouzel-dBF-463488.jpeg 4 254 51

Studie jedu série

< 2. díl >

Poté co Jelena odhalila, že má magické schopnosti, musela uprchnout z Ixie, kde jsou kouzla zakázaná. V Sitii, dlouho ztracené domovině, má šanci znovu se setkat s rodinou, kterou nikdy nepoznala. Ale cizí země má vlastní tajemství a navíc zde s Jelenou jednají s podezřením, a dokonce s nenávistí. A to i ti, kteří by měli stát na její straně - třeba vlastní bratr. Jelena se musí dostat do citadely, kde se bude učit, jak ovládnout své magické dovednosti pod vedením mistrů kouzelníků. Zatímco se učí pravidla kouzel, narazí i na ty, kteří jsou ochotni udělat cokoli pro to, aby je zlomili. A když se objeví kouzelnický odpadlík útočící na mladé ženy, Jelena musí dát všanc vlastní život, aby ho zastavila. Zachrání ji kouzla kolující jí v krvi, nebo budou její zkázou?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Magic Study , 2006


více info...

Přidat komentář

whiolet
26.01.2024 3 z 5

Druhý díl byl pro mě oproti prvnímu dílu nudnější a utahanější.
Avšak o,to víc se těším na třetí díl, protože mám pocit, že to bude jízda.

Bryel
02.06.2023 4 z 5

"Můj Tkadlec příběhů se teď někde chechtal, až se za modré břicho popadal, protože moje budoucnost byla jedna velká klikatá cesta. Předivo plné uzlů, zašmodrchaných vláken a pastí.
Ale já bych to jinak ani nechtěla."

Druhé díly mají často společný nešvar: bývají dějově slabší a takové překlenovací. To vůbec není případ Studie kouzel. Děje se toho spousta a moc se mi líbila razantní změna prostředí.
Jelena se seznamuje se svou rodinou a svými kořeny. Objevuje své magické schopnosti, učí se a ještě si u toho vyšvihne detektivní vyšetřování.
Vyzdvihla bych zvířecí postavy. Obzvlášť Kiki, která byla báječnou společnicí a její přezdívky mě moc bavily. :)
Jediné, co za sebe musím knize trošku vytknout, je upozaděný Valek.


AnnaPanulis
05.01.2023 2 z 5

Knížku jsem přečetla prakticky hned po vydání a zpětně jsem musela odebrat ještě jednu hvězdičku, protože třetí díl mám doma v knihovně už nějaký ten rok a vůbec se mi do něj nechce pouštět.
Druhý díl mi přišel dost utahaný, nebylo to zlé, ale mohlo to být i lepší. Uvidím, jestli se někdy pustím i do třetího dílu.

Kaila146
10.11.2022 4 z 5

Lepší než první díl.

kačuleee29
22.09.2022 5 z 5

Uuuf, přečteno zachviličku a nutno přiznat, že se mi tento díl líbil dokonce více než první. Kniha byla nabitá emocemi a akcí, že jsem se vůbec nemohla odtrhnout a užívala jsem si ji skoro bez přestávky :). Kouzlo Sitie se mě chytlo a nepustilo. Byla jsem ale celkem vděčná za hezkou mapu na začátku knihy. Autorka to úžasně vymyslela a nechala fantazii dělat divy. Vyšel z toho krásný svět, plný odlišných lidí, zvyků, barev, problémů a záhad. Prostě boží! Na každém kroku mě něco překvapovalo. Jelenu jsem si také oblíbila mnohem více než v prvním díle a byla jsem ráda za připletenou návštěvu z Ixie. Nemůžu se dočkat na další díl!

Konfu97
08.08.2022 4 z 5

Po opravdu dlouhé době se mi druhý díl líbí víc než první. U prvního dílu jsem lehce trápila, chvílemi se vlekl ale u tohoto druhého o tom nemůže být řeč. Děj od začátku utíká rychle a plynule, je příjemná změna prostředí, návrat k rodině i prozkoumávání Jeleny moci. Nechybí trocha akce, ač ji zde není nějak extra moc a ač jsem se ze začátku bála, že mi bude chybět stará dobrá parta, nakonec jsem se bála zbytečně. :) Rozhodně jsem zvědavá na další díl a kam osud Jelenu a její přátelé zavede.

Lucík118
11.07.2022 5 z 5

Nádhera. Pokračování Studie jedu rozhodně nemělo chybu. Knihu jsem četla jedním dechem a byla neskutečně nabitá emocemi, napínavostí a dynamičností. Prostě skvělé.
Libí se mi, jak je vidět rozdílnost mezi Ixií a Setií, kde každá země má něco do sebe. Objevuje se tu několik nových postav, některé jsme si oblíbila a některé ne, trochu mě mrzel vztah Jeleny s bratrem, ale na druhou stranu jsem čekala, že si vše vyříkají trochu dynamičtějším způsobem.
Nemůžu se dočkat, až se vrhnu na další díl.

Brunnetka
06.07.2022 5 z 5

Boží, prostě boží! Jak se dá z počátečního děje o jedech zakamuflovat do příběhu i magie tak, aby to nebyl úplně prapůvodní záměr knihy (nebo alespoň na první pohled).
Ani druhý díl nezklamal, je stejně čtivý a záživný jako první

Arlienen
21.06.2022 4 z 5

Do prvních kapitol jsem se musela vyloženě nutit, abych je vůbec přečetla, protože jsem se nemohla začíst. Jakmile jsem tuhle krizi překonala, kniha mě bavila a měla spád. Pořád se v ní něco dělo. Musím přiznat, že se mi tento díl líbil o trochu více než ten první.

Jelena poznává svou rodinu a učí se používat své schopnosti. Líbí se mi její dialogy s Kiki.
Co se týče Leifa a Cahila - ti dva se vybarvili až na konci a pro mě ty dvě postavy nebyly úplně zajímavé. Nejvíce mě zaujal Křovinář a Měsíční muž.

Valek se v knize objevil a upřímně byl pro mě docela zklamáním. V prvním díle mě ohromil a tady byl jen postavička,která pro mě byla nemastná neslaná.... Snad se to ve třetím díle zlepší.

Luciluc
19.06.2022 5 z 5

Určitě se nejedná o výplňkový díl trilogie. Druhý díl se mi dokonce líbil více než ten první. Zalíbil se mi Sitijský svět s jeho klany, obzvlášť obydlí Zaltanů v korunách stromů a Citadela. Je tu více vedlejších postav a dějových linek (rodiče Jeleny Ezau a Perla Zaltanovi, bratr Leif, Líska, Cahil Ixijský, Goel, Irys, kouzelničtí mistři, Dax, Kiki a Topaz, Měsíční muž, Písečňákové,..). Radost mi udělalo, že autorka i zde dala prostor Arimu a Jankovi.
Kniha má opět hezkou obálku a ocenila jsem i mapku navíc. Kniha se opět velmi dobře četla, děj měl spád, snad jen závěrečné dění okolo Křovináře mi přišlo zdlouhavé.
Těším se na závěrečný díl.
P.S. Taky bych chtěla umět komunikovat v duchu :-)

Fidibus
07.06.2022 5 z 5

(SPOILER) "Ty jsi ale svoji duši nechala na severu."
Jelena se vrací domů, ale neví, jestli to je pro ni domov. Pak se ocitá ve škole pro kouzelníky a učí se pod Irys. Postupně zjišťuje svou moc, kterou využije při hledání Křoviňáka. Stýská se jí po Valekovi, který se tajně objeví spolu s vyslanci. Do toho situaci komplikuje postava Cahila, který chce moc, ale neví jak. Nakonec se Jelena s podporou Valeka postaví Alee a vítězí, ale... Ráda by se stala prostředníkem mezi oběma zeměmi, tak snad jí to ve 3. díle vyjde.
Kniha je napínavá a dobře se čte, děj zpestřují i dialogy s Kiki, jejím koněm.
"Kdyby ses pořád nenamáčela do maléru..."

lucakuca
16.04.2022 4 z 5

Jednička byla přímočarejší a pro mne zajímavější. Tento díl se motal a zamotával, občas cuckovatěl a nakonec se konec rozmotal, ale trvalo to zbytečně dlouho...

Tonksová888
06.04.2022 4 z 5

První polovina knížky mě moc nebavila, ale posledních cca 200 stránek jsem přečetla bez přestávky a moc mě bavily. Rozhodně se mi první díl líbil mnohem víc než dvojka, ale i přesto si přečtu další díl a budu doufat, že mě nezklame a alespoň trochu se vyrovná prvnímu dílu, ke kterému se určitě ještě někdy ráda vrátím.

EvelynChatte
27.03.2022 3 z 5

Jelena se dostává domů. Potkává se se svou rodinou a zjišťuje, kdo vlastně je. Nebo ne? Vzpomínky na dětství nemá a celá její rodina je pro ni cizí. Navíc ji její bratr z nějakého důvodu nesnáší. Jelena se nevzdává, i když je nařčena ze špionáže a má v plánu se učit o svém kouzelnickém daru. Do toho někdo začne bestiálně vraždit mladé dívky.
Druhý díl byl docela napínavý, stále se něco děje a kniha je čtivá. Jelena je stále tvrdohlavá a před ničím se nezastaví. Svým chováním mi nevadila, držela jsem jí palce. Ano, téměř vše ji vycházelo, má trochu auru dokonalosti.
Její konverzace s koňmi byla osvěžující. Líbilo se mi, že autorka nezapomněla, že zvíře je stále zvíře a pohání ho jednoduché touhy - "Jablíčko?" Ale na druhou stranu jsou v jednoduchosti velká moudra.
Ohromné zklamání je ovšem postava Valeka. Ze sympatického drsného hrdiny se z něj vyklubal podpantoflák? Jeho věcné "Ano, lásko." "Jak chceš, miláčku." Jako cože?! Ano, miluje ji, ale najednou mu autorka vyrvala vlastní názor. No Pffff.
Vztah Jeleny a jejího bratra mi přišel nedotažený. V závěru knihy se celé rozuzlení jejich minulosti vzalo tak hopem, že jsem to asi nějak nezvládla vstřebat. Respektive stále nechápu Leifa a jeho motivy. Budiž tedy.
Kniha má své mouchy. Svá nedotažená místa, ale i tak, se mi četla dobře. Námět je dobrý, tak jsem schopná pár věcí odpustit.
Hurá na třetí díl. Doufám, že mi zůstane Kiki.

Laf
27.03.2022 5 z 5

Další kniha v této sérii se mi také líbila. Rychle mne vtáhla a nenudila jsem se až do konce. Konečně jsem se dozvěděla víc o Jeleně a jejím původu. Také se mi líbilo, jak byl do děje zahrnut i Valek. Že se našla cestička, jak se mohli potkat a že ten jejich začínající vztah nebyl v knize odsunut na vedlejší kolej. Za přečtení to opravdu stojí :)

Duchoslp
19.03.2022 4 z 5

I druhý díl byl super. Jelena objevuje svou rodinu a na její cestě za poznáním sebe sama jí stojí spousta překážek. Naštěstí má po boku pomocníky ze světa zvířat a nechybí ani její láska Valek. Magie intriky všeho je tak akorát.

2368
13.03.2022 4 z 5

Líbí se mi jak jsou knyhy rozděleny. Druhý díl nás vezme do domoviny, seznámí s rodinou a blíže osvětlí svět kouzel. Některé pasáže jsou zdlouhavé a děj se vleče ovšem celkově se i druhý díl povedl. Příběh pokračuje už se těstím co Jelenů a Valeka čeká.

HermanekB
01.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Na to, kolik čtenářů tvrdí, že kniha je propadák, mi nepřišla tolik špatná. Je sice slabší než předchozí díl, to ano, ale knihu jsem dočetla a uvažuji nad pokračováním.
Děj mě tolik nezaujal jako v minulém díle, vlekl se zvláštním způsobem. Postavy mě nebavily, přišli mi tak nějak... ploché. A prostředí se mi nelíbilo vůbec, ale to bude můj osobní problém, nějak mi prostě nesedlo.
Nejvíce mě rozčilovalo, jak se z Jeleny začíná stávat člověk, co umí všechno a je všem nadřazený a neohrožený hrdina. Vážně musí náhle získat všechny možné skryté schopnosti? A být něčím extra? Tohle jsem četla tolikrát, že mě to pomalu přestává bavit. Proč autorka neukázala nějakou její horší stránku? Jediná její chybička v knize byla ta, že se sama nebojácně pouští do nebezpečí i přes varování ostatních. A já skutečně nechci číst o dokonalých hrdinech.
Velké plus je, že Jeleniny rodiče jsou živí! Tohle se moc nestává v příbězích, kde náhle získá outsider úžasné nadpřirozené schopnosti, které nemá nikdo na světě.
I přes to musím říct, že mě kniha bavila způsobem, který nedokážu jasně vysvětlit.

Malinali
21.02.2022 5 z 5

Jelena poznává svůj domov... Učí se kouzlit. Velmi zajímavé nové území, postavy a život na jiném místě. Pár věcí stále nevyjasněných. Doufám, že autorka nám je nezapomene objasnit ve 3. díle.

Za mě super jízda a skvělá série.

Fortuna7
13.02.2022 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem si už vůbec nepamatovala co se dělo v 1. díle. Naštěstí mi autorka na začátku vše osvěžila, takže jsem se brzo zase orientovala :-).
Chtěla bych moc pochválit dialogy, protože ty mě hrozně bavily a já se jich nemohla nabažit. V knize se objevily nové postavy a musím říct, že se mi všechny moc líbily. Každá je úplně jiná a má svůj charakter, což vážně oceňuji.
Studie jedu je skvělá fantasy série a já se už nemůžu dočkat 3. dílu :-).

Štítky knihy

láska magie bojová umění únosy dětí pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Maria V. Snyder
americká, 1973
2020  84%Studie jedu
2021  84%Studie kouzel
2021  75%Studie ohně
2022  88%Studie stínů
2023  86%Studie noci

Kniha Studie kouzel je v

Právě čtených3x
Přečtených347x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených18x
Knihotéce220x
Chystám se číst160x
Chci si koupit73x
dalších seznamech7x