Strašidelný klášter přehled

Strašidelný klášter https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44198/bmid_strasidelny-klaster-fxR-44198.jpg 4 190 190

Příběhy soudce Ti série

< 5. díl >

Soudce Ti musí se svým pomocníkem Tao Kanem kvůli bouři přenocovat v taoistickém klášteře v horách Chan-jüanu a vyřeší zde tři záhadné případy. Případ balzamovaného opata, případ zbožné panny a případ nevraživého mnicha. Zajímavé na této knize je, že autor převzal základní motiv (oči kočky), který je klíčem k rozuzlení záhadné smrti opata, z anekdoty o slavném básníkovi Ou-Jang Siu (1007 – 1072). Básník totiž vlastnil starý obraz kočky mezi pivoňkami, o němž prohlásil, že musel být namalován v poledne, protože kočka má přimhouřené oči a květy pivoňky jsou povadlé. Tradiční je též kompozice vyprávění, kdy soudce Ti, po vzoru klasických čínských detektivních příběhů, řeší několik případů najednou. 4. vydání vyšlo v roce 2007 - ISBN: 978-80-87010-12-9... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Haunted Monastery , 1961


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidelný klášter. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

alabra
31.12.2023 4 z 5

V tomto příběhu dokázal Ti během jedné noci zdolat několik zapeklitých příběhů, proto jen čtyři hvězdy, protože to není tak docela on, má rád rozvahu a dostatek času na svá moudrá rozhodnutí. I závěr byl poněkud jiný, ale i tak jsem se opět dobře pobavila a v podání Priebehov pod viečka je tato audioverze naprosto nepřekonatelná.

Usire
14.11.2023 5 z 5

Tomu tedy říkám pracovní nasazení (nachlazení, otřes mozku) a ještě nekonečná noční šichta. Rozuzlení jsem tušil někde od poloviny, ale všechny drobné záhady jsem ani nezaznamenal.


mataj
30.05.2023 5 z 5

Je až s podivem, co všechno stihne vynikající soudce Ti za jednu jedinou noc... I navzdory počínající nemoci zdolá nespočet schodů v taoistickém klášteře, vyřeší tři různé, i když navzájem související případy záhadných úmrtí a navíc zachrání jednu mladou dívku. Útlá knížka, při které se čtenář nenudí. Tedy alespoň já ne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strašidelný klášter v seznamech

v Přečtených273x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených13x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x