Temnota na okraji města přehled

Temnota na okraji města https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430809/bmid_temnota-na-okraji-mesta-1X6-430809.jpg 3 166 166

Stranger Things série

< 2. díl >

Vánoce, Hawkins, 1984. Policejní náčelník Jim Hopper touží po jediném – chce strávit klidné první Vánoce s Eleven, ale jeho adoptivní dcera má jiné plány. Navzdory Hopperovým protestům ze sklepa vytáhne krabici s nápisem „New York“ a vzápětí přijdou těžké otázky. Proč Hopper před všemi těmi lety odjel z Hawkinsu? Co to znamená „Vietnam“? A proč nikdy nezmínil New York? Přestože by raději čelil hromadě nepřátel z jiného světa, než aby mluvil o své minulosti, Hopper ví, že pravdu už nelze dál popírat. A tak začíná příběh o jisté události v New Yorku – posledním velkém případu před tím, než se všechno změnilo… Léto, New York City, 1977. Hopper se vrací z Vietnamu a začíná znovu. Malá dcerka, pečující manželka a zbrusu nová práce detektiva NYPD mu návrat do civilního života značně usnadňují. Když se však znenadání objeví záhadní federální agenti a zmocní se složek o brutálních, nevyřešených vraždách, Hopper vezme věci do vlastních rukou, přičemž riskuje všechno, aby odhalil pravdu.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Darkness on the Edge of Town , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temnota na okraji města. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

ariannpHm
20.12.2023

Takhle, kniha Není špatná, mám moc Rád Hoppera. Kniha se mi tolik ale nelíbila.

MichelleKing
09.02.2023 2 z 5

(SPOILER) STRANGER THINGS Temnota na okraji města poskytuje určitý pohled na život Jima Hoppera jako newyorského detektiva pracujícího na vraždách, než skončil jako šéf policie v Hawkinsu. Metoda vyprávění využívá techniku ​​zpětného rázu (Štědrý večer, Hopper a El sedí společně při vyprávění případu z roku 1977), která se čtenářům buď bude líbit, nebo ne; bohužel mi to nefungovalo, metoda mi přišla jen o málo víc než trik, jak tuto knihu propojit se samotnou sérií - jinak se čte jako nelicencovaný kultovní/krimi fiction příběh (pokud mi v knize neuniklo něco zásadního - a je to zcela možné)
Jako krimi kniha ve které se dějou opravdu pěkné věci - Myšlenka celoměstského výpadku proudu a šíleného kultu, který bojuje ve tmě proti řadě divokých gangů, je docela cool, stejně jako poznání Hopperova bývalého partnera a nahlédnutí do jeho života po Vietnamu.
Nic z toho však nebylo dostatečně hluboké, aby to udrželo příběh. Když jsem se dostala na stránku 300, měla jsem pocit, jako by se věci opravdu teprve začaly rozjíždět, a pak jsme na dalších 100. stránkách skončili.
Toto je jedna z mála příležitostí, kdy mohu říci, že bych si přála dalších 100+ stránek, které by dokreslily dějové prvky a dodaly příběhu větší hloubku.
Moje hodnocení: 2/5 hvězdiček.
Obálka je v pohodě. Kniha je no.... ok.


Niki08
03.01.2023 2 z 5

Bohužel jsem celkem trpěla při této knize a to ani nemluvím o době než jsem ji přečetla.. Oproti Temnému experimentu byl tento příběh velmi slabý a únavný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

03.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temnota na okraji města v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených223x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených5x
v Knihotéce238x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

New York satanismus horory mystika krimi gangy detektivové Stranger Things (TV seriál)

Autorovy další knížky

Adam Christopher
novozélandská, 1978
2020  66%Temnota na okraji města
2017  73%Zkorodovaný muž
2018  73%Daudův návrat
2019  60%Hrůza za závojem