Stín noci přehled

Stín noci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466479/bmid_stin-noci-W3S-466479.jpg 4 839 839

Pokračování Času čarodějnic, literární senzace roku 2011, a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Shadow of Night , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (158)

LenaBilkova
25.02.2024 5 z 5

Pěkné, čtivé. Za mne zase supr.

Rihatama
31.01.2024 4 z 5

Čarodějnice, upíři, démoni, faráři a teplokrevníci... historička Deborah Harknessová svou milovanou historii opentlila tajuplnými bytostmi. Tentokrát Dianu a Mathewa provází časem napříč dějinami mytologické Evropy a na pěknou chvíli se příběh pátrání po knize života odehrává i v Rudolfově době, v Praze magické a alchymické. Harknessová umí psát, o tom není pochyb. I tento příběh byl zajímavý a dobrodružný, počínaje setkáním Mathewa s dávno mrtvým otcem Filipem a dalšími členy rodiny de Clermontů. Rovněž Diana prochází procesem proměny vedoucí k uvědomění si vlastních čarodějných sil a objevení v sobě tkadleny čarokouzel. Autorka se tentokrát výrazněji soustředí na hlavní dvojici a Stín noci tak postrádá onen silný náboj překvapení, napětí a mytických tajemství jako v první knize, ale stále je to ten dobrý příběh, do které jsem se začetla poprvé. Navíc kniha se čte úplně sama.


Kaka.cs
27.11.2023 3 z 5

Tenhle díl mě bavil určitě méně, než ten první. Myslím, že to bylo hodně zapříčiněno i tím, že nejsem příznivce historických románů a tak mě pasáže věnované chodu alžbětinské společnosti zkrátka nebraly. Bylo tam opravdu spoustu míst, která na mě byla zbytečně dlouhá a o ničem (a tentokrát mě to, narozdíl od prvního dílu, celkem nudilo). Taky jsem se někdy poměrně ztrácela v postavách, především jsem měla nepořádek v některých členech Školy noci.
Nutno podotknout, že konec měl ovšem zajímavý spád, možná až moc rychlý v porovnání se zbytkem knihy. Příběh dává smysl a všechny věci, které se stanou, jsou v knize nějak logicky vysvětlené. Líbila se mi taky "exkurze" do Prahy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Goodreads Choice Awards (Best Paranormal Fantasy)


Kniha Stín noci v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených1 290x
ve Čtenářské výzvě129x
v Doporučených102x
v Knihotéce517x
v Chystám se číst315x
v Chci si koupit113x
v dalších seznamech17x