Spolčení ničemů přehled

Spolčení ničemů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538071/bmid_spolceni-nicemu-663b71d7d1e93.jpg 4 138 138

Ludivine Vanker série

1. díl >

Francií otřese vlna brutálních vražd. Sadisticky znásilněné a usmrcené dívky, vyvražděná rodina, náhodní cestující shození pod vlak... Stále stejná značka *e, která se jako cejch objevuje na obětech nebo v jejich blízkosti, ukazuje na sériového vraha – jenže kriminalisté záhy zjišťují, že vraždy probíhají v záhadné časové souhře nejen ve Francii, ale také na různých místech Evropy, a pachatelů tedy určitě musí být víc. Jako by propukla epidemie vražedného násilí... Četnost a brutalita vražd narůstá takřka přes noc a policii se s vývojem událostí nedaří držet krok. Pátrací tým v čele s ostříleným četníkem Alexisem Timée a posléze jeho kolegyní Ludivine Vanckerovou sleduje stopy zločinců přes Skotsko, Polsko a Kanadu. Pátrání je kromě jiného zavede do temných částí internetu a také k projektu Lebensborn, neblahému dědictví po nacistech. Poradce týmu, zkušený kriminolog Richard Mikelis dobře ví, že zlo a násilí je jako droga, a varuje, že tentokrát může jít o nepravděpodobné spiknutí deviantů, pedofilů, psychopatů a všech vyvrhelů společnosti, které v jejich jednání neoslabuje empatie a lidské cítění. V knihách Maxima Chattama se v rychlém sledu střídají napínavé, nečekané zápletky a nikdy nic není tak, jak se zdá. A tak se i ze zdánlivě poklidné, přehledné situace může vmžiku stát souboj na život a na smrt...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Grada
Originální název:

La conjuration primitive , 2013


Interpreti: Libor Hruška
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spolčení ničemů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

vnimat_Krasu
dnes 3 z 5

Chattam se s tím nemaže a bylo mi echtovně sympatické, jak do děje hned z úvodu razantně dupne. Žádné velké okecávačky, absolutní příběh, osobního života detektivů jen natolik, aby to celé nebyla plocha. Na vysokoobrátkové béčko si SPOLČENÍ NIČEMŮ syslí i ranec dobrých tezí o podstatě zla. A ty ve mně po dočtení zůstaly (a Chattamovi zato patří hold). Přesto jen silné tři. Druhá půlka je moc. Moc akční, moc komplikovaná, moc übergeniální. Závěr v blizárdu s pompózním příchodem amerického fešáka mi přišel skoro až srandovní. A taky že uloupnul kousek z regulérní čtvrté hvězdy. Četlo se to ale samo. A rozhodně nemám potřebu to po přečtení kamkoliv splachovat.

Janadvorackova
23.03.2024 4 z 5

Autor se s tím nepáře. Sérioví vrazi po celém světě tvoří někým organizovanou skupinu. A zabíjejí obzvlášť brutálně.
Skupina vyšetřovatelů nespí a nejednou se ocitne tváří v tvář konci.


SimonaP
31.12.2023 3 z 5

První dvě třetiny mě moc bavily, potom mě to začalo nudit. Překombinované, málo uvěřitelné, moc postav, že jsem se ztrácela, kdo je kdo. Ale čtivé to bylo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

31.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spolčení ničemů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst122x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech4x