Sourozenecké konstelace přehled

Sourozenecké konstelace https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47311/mid_sourozenecke-konstel-47311.jpg 4 66 66

Vaše sourozenecká konstelace, tedy skutečnost, že jste se narodili jako první, druzí či další nebo že jste vyrůstali jako jedináček, ovlivnila to, jakým člověkem jste se stali. K. Leman spojuje výsledky dlouholetého výzkumu se svou praxí poradenského psychologa a zkušenostmi z vlastní rodiny. Nepokouší se vysvětlit pořadím narození veškeré lidské jednání, přesto čtivou formou ukazuje, jaký vliv mají sourozenecké konstelace na osobnost človška, volbu partnera a povolání, na schopnost obstát v rodičovské roli a podobně. Velkou pozornost věnuje především rozdílným potřebám dětí v rodině a správným výchovným metodám, které berou ohled na postavení dítěte mezi ostatními sourozenci. Kniha je určena nejen rodičům, ale i těm čtenářům, kteří se snaží lépe porozumět sami sobě.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

The birth order book , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sourozenecké konstelace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Aicha196
20.10.2019 5 z 5

Uzasna kniha prinasejici porozumeni jak nas ovlivnuje poradi v nemz jsme se narodili. Pomaha i rodicum porozumet svym detem.

Kamiliana
16.02.2019 5 z 5

Fascinující pohled na charakter dětí dle pořadí narození, doporučuji všem rodičům, jejichž děti nemají úplně harmonické vztahy.


rajen
03.12.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Jakožto "vlastník" tří dětí mi mnohé osvětlila a také pomohla. Musím říct, že charakteristiky vykreslené autorem sedí na mé dětičky jako by byly jeho. Proto mi knížka pomohla i ve výchově, resp. uvědomění si, proč má dítě některé vlastnosti a jak s tím pracovat. Rozhodně si tuto knížku časem zase přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sourozenecké konstelace v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených9x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x