Sourozenecké konstelace

Sourozenecké konstelace https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47311/mid_sourozenecke-konstel-47311.jpg 4 66 10

Vaše sourozenecká konstelace, tedy skutečnost, že jste se narodili jako první, druzí či další nebo že jste vyrůstali jako jedináček, ovlivnila to, jakým člověkem jste se stali. K. Leman spojuje výsledky dlouholetého výzkumu se svou praxí poradenského psychologa a zkušenostmi z vlastní rodiny. Nepokouší se vysvětlit pořadím narození veškeré lidské jednání, přesto čtivou formou ukazuje, jaký vliv mají sourozenecké konstelace na osobnost človška, volbu partnera a povolání, na schopnost obstát v rodičovské roli a podobně. Velkou pozornost věnuje především rozdílným potřebám dětí v rodině a správným výchovným metodám, které berou ohled na postavení dítěte mezi ostatními sourozenci. Kniha je určena nejen rodičům, ale i těm čtenářům, kteří se snaží lépe porozumět sami sobě.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

The birth order book , 1985


více info...

Přidat komentář

Aicha196
20.10.2019 5 z 5

Uzasna kniha prinasejici porozumeni jak nas ovlivnuje poradi v nemz jsme se narodili. Pomaha i rodicum porozumet svym detem.

Kamiliana
16.02.2019 5 z 5

Fascinující pohled na charakter dětí dle pořadí narození, doporučuji všem rodičům, jejichž děti nemají úplně harmonické vztahy.


rajen
03.12.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Jakožto "vlastník" tří dětí mi mnohé osvětlila a také pomohla. Musím říct, že charakteristiky vykreslené autorem sedí na mé dětičky jako by byly jeho. Proto mi knížka pomohla i ve výchově, resp. uvědomění si, proč má dítě některé vlastnosti a jak s tím pracovat. Rozhodně si tuto knížku časem zase přečtu.

Chesterton
14.02.2018 5 z 5

Velice zajímavé postřehy ze života. Na můj vkus trochu moc americké, ale už jsem se naučila tyto knihy číst a brát s rezervou:) Teď mě potěšilo, že oba synové mají partnerky ze "správných konstelací" tak snad to bude při troše snahy fungovat i v praxi:)) Až přijdou vnoučata, opráším:)

Guepp
06.06.2017 5 z 5

Úžasná kniha!!! Ráda se k ní vracím, protože je moc hezky napsaná a příjemně popisuje, jak to s těmi sourozenci je. Proč jsou někteří průbojnější, někteří tíhnou k dokonalosti, jiní se rádi předvádějí apod. Člověk dostane pohled na svou maličkost z trochu jiného "sourozeneckého" úhlu pohledu.

StihOMam
15.03.2017 4 z 5

Rozhodne doporucuji vsem, kdo jsou ze tri deti. Fascinovaly me nektere popsane situace a "fakta". A ostatnim to doporucuji taky.

Bublinka78
23.12.2016 3 z 5

Není to špatná kniha, ale nějak mi úplně nesedl ten styl. Na mne to bylo trochu moc americké a autor mi připadl poněkud egoistický. Na mne moc často popisoval to, jaký byl on a jak hloupě se choval. A pak to fantastické prozření.

baru_h
18.11.2016 5 z 5

Kniha se už během čtení zařadila do seznamu knih, ke kterým se vrátím. Byla poutavá a poučná, ale i zábavná. Zjistila jsem jak se vypořádat s ''pomalou sebevraždou'' s krycím názvem perfekcionsmus. Knihu doporučuji všemi deseti a vrhnu se na další knihy od autora.

Radka_p
05.03.2015 5 z 5

Neodborne odborná kniha :) Tým myslím, že súrodenecké konštalácie sú síce odborným termínom, no Kevin Leman ich v knihe opisoval veľmi jednoducho a zrozumitelne aj pre laikov. Teóriu ktorú predstavoval, neustále dokladal aj príkladmi zo svojej odbornej praxe ale aj zo svojho rodinného života, čím sa stala kniha ešte zrozumitelnejšou. Kto chce pochopiť podstatu poradia narodenia v rámci súrodeneckej konštelácie a dokonca sa pri tom chce aj zasmiať, v tom prípade Kevin Leman napísal túto knihu práve pre neho.

Timca
26.09.2014 5 z 5

výborná kniha