Sex začíná v kuchyni

Sex začíná v kuchyni https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46527/sex-zacina-v-kuchyni-46527.jpg 4 46 15

Autor, manželský poradce a lektor, rozebírá: * proč se každé manželství čas od času dostává do potíží; * jakou roli hraje ve vašem manželství pořadí narození ve vašich původních rodinách; * že se vám sice nepodaří změnit druhého člověka, ale můžete celkem úspěšně pracovat na vlastní změně; * jak se vypořádat s hněvem a zklamáním; * proč se vyhnout nebezpečným a destruktivním vztahovým „manželským hrám“;* jak porozumět sexualitě a potřebám svého partnera. Publikace Sex začíná v kuchyni je čtivě napsanou knihou, která se s jemným humorem a přesto velice citlivě dotýká těch nejintimnějších zákoutí našich myšlenek. ... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Sex Begins in the Kitchen , 1981


více info...

Přidat komentář

janulka1310
09.07.2023 5 z 5

Knihu mám doma již delší dobu, ale až teď díky výzvě jsem se k ní dostala a jsem mile překvapená. Kniha je napsaná čtivě, srozumitelně a jasně. Určitě je vhodná jak pro začínající páry, tak pro manželství, která již trvají déle. Autor zastává tradiční hodnoty v rodině, tzn. manželství mezi mužem a ženou a sexuální život až po svatbě. Vzhledem k tomu, že je originál knihy z roku 1981 upřímně by mě zajímaly autorovy názory a postoje k nynějším diskutabilním otázkám ohledně registrovaných partnertsví a genderové identity.

mazlak
18.06.2023 4 z 5

K této knize jsem se dostal tak nějak náhodou a také díky čtenářské výzvě 2023. No na rovinu. Čekal jsme něco úplně jiného. Knihu jsem vybral spíše podle obalu a názvu. Každopádně velké překvapení, i když tento žánr opravdu nevyhledávám. Každopádně nyní dávám do oblíbených a rád bych se k ní ještě vrátil. Chtěl bych tyto řádky také zavést do života, ale na rovinu - nebude to vůbec jednoduché.
Každopádně ty citace bible mi přišli maličko zbytečné a rušivé.
Všem párům vřele doporučuji!


ANDY28
04.06.2023 3 z 5

Sourozenecké konstelace se mi líbili víc, zde je také hodně zmiňuje. Přišlo mi to jako líbivý americký blablabla.

Ophelie
23.03.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky letošní výzvě a byla pro mě velikým překvapením. Super čtení, nejen pro lidi v manželství, ale i pro dlouhodobé partnery, pro ty, kteří ve vztahu trochu tápou, procházejí krizí, ale i pro všechny, kterým to klape - ostatně pořád je se co učit a co vylepšovat ;-). Každopádně spoustu informací pro mě bylo velmi užitečných a hned jsem je zavedla do praxe - např. vnímat více potřeby partnera ve stylu pěti jazyků lásky, nebo směřovat pocity hněvu ne na osobu, ale na čin, který v nás hněv vyvolal (toto lze dobře aplikovat nejen s partnerem, ale i s dětmi). Spoustu praktických, užitečných informací (autorova sympatizace k církvi a odkazy v textu na biblické pasáže mi jako nevěřící nepřišly tak rušivé). Při čtení jsem si dělala nějaké výpisky. Za mě super kniha nejen pro manželské páry!

kob
17.01.2022 5 z 5

Spousta věcí člověku "docvakne" - v trefně popsaných situacích se najde asi každý a v ideálním případě se pokusí i něco změnit k lepšímu.

anonymní.Ilja
12.01.2022 5 z 5

Kevin Leman je věřící muž, psycholog, párový terapeut a autor řady knih. Tato informace je velice důležitá pro celou tuto knihu. Tato kniha je přiznaně psaná z pohledu křesťana; ne jako kniha teologická, ale jako kniha, která staví na základech křesťanských hodnot, potlačování sobectví, lásky a trvalosti manželského slibu. Jeho psychologická a terapeutický praxe přináší do kiny mnoho zkušeností a příběhů, které má autor z první ruky, zatímco skutečnost, že nejde o jeho prvotinu, dělá z knihy dílo čtivé, zajímavé a nad rámec "odborné literatury" zábavné. Je "vypsaný" a je to znát. mám mobil plný úryvků z této knihy, které jsou tam uschovány ne jako rady do vztahu a moudra, ale jako malé perly na poli humoru, formulací nebo zábavných příhod.

Autor, jak jsem již řekl, vychází z křesťanských hodnot a přistupuje k manželství jako k něčemu, co by mělo vydržet celý život. Jeho myšlenky akcentují skutečnost, že podle něj (a s tím souzním) není vztah něco, co by měl člověk vyčerpat a pak zahodit, jako jako něco, na čem je potřeba pracovat, dávat se tomu a budovat bez ustání. Jeho pojetí vztahu (a zejména manželství) je pojetí plné lásky, kde člověk není příjmatel, ale láskyplnný dárce hledající jak oslovit svého partnera, jak si k němu najít cestu a jak naplnit vztah radostí a připravit ten vztah potká.

Laféeverte
14.05.2020 4 z 5

Nemám ráda psychologické knihy a naučné literatuře se mimo práci vyhýbám. Knihu jsem dostala jako dárek, a tak jsem se po nějaké době pustila do čtení. Celkově je kniha psána otevřeným a sympatickým stylem, obsahuje docela dost zajímavých myšlenek o tom, jak ke druhému v manželství přistupovat, jak poznat sebe i jeho, zlepšit komunikaci a přestat si hrát na "přetlačovanou." Na druhou stranu jsem na stránkách knihy opět nalezla to, co mě vede k všeobecné nedůvěře k psychologům, a to jejich neustálou snahu o "škatulkování" lidí podle různých kritérií. Autorovu knihu o sourozeneckých konstelacích bych právě kvůli tomuto svému negativnímu postoji k hodnocení lidí, jejich povah a motivací podle pořadí narození a jiných podobných věci, asi číst vůbec nedokázala. Naštestí zde toho nebylo až takové množství, byť jsem po přečtení kapitoly o sourozeneckých konstelacích cítila takové zklamání, že jsem chtěla knihu definitivně odložit a poslat dál. Nakonec jsem vydržela a po dočtení musím konstatovat, že celkové vyznění knihy mi to ve výsledku nekazilo. Považuji ji za přínosnou a jsem ráda, že jsem ji přečetla.

Simikik
01.04.2019 3 z 5

Knihu jsem četla na doporučení. Je to americkým způsobem psaná "psychologická" vysvětlující kniha o rozdílech žen a mužů, práci psychoterapeuta a také trochu Boha v pozadí. Asi mě trochu mrzí, že se onu křesťanskost autor snažil napasovat do poslední kapitoli a sem tam někde utrousil nějakou křesťanskou poznámku.

Petrush
26.07.2018 3 z 5

Při snaze a zachování si otevřeného přístupu věřím tomu, že tato kniha může pomoci zlepšit dlouhodobý vztah. A pro ty, kdo tyto předpoklady nesplní - počtete si, zamyslíte se, zasmějete se vtipným pasážím a po čase na knihu zapomenete.

Chesterton
14.02.2018 3 z 5

Četla jsem prvně Sourozenecké konstelace a moc se mi líbily, tato se mi dostala do rukou spíš omylem :) téma mě úplně nelákalo, spíš mě oslovilo vtipné "začíná v kuchyni" a myslím, že pár věcí k zamyšlení a snad i změně se najít dá.
Autor trochu navazuje na sourozenecké konstelace a mnoho věcí takto opravdu funguje. Za přečtení i zamyšlení jistě stojí.

katerina0038
30.11.2017 5 z 5

Rozhodně doporučuji přečíst všem, kteří chtějí mít manželství plné otevřenosti, lásky, porozumění a mají odvahu se kvůli tomu změnit.

Juzzy
02.08.2017 4 z 5

Sice staršího data, ale ve vztazích se toho od té doby zas tolik nestihlo změnit.

kaja77
20.12.2016 5 z 5

kniha výborná, jen doufám, že člověk dokáže překonat sám sebe a realizovat to v praxi.

sissi.k
21.09.2016 5 z 5

velmi zajímavé čtení. Doporučuji.

Timca
26.09.2014 5 z 5

výborná kniha , vřele doporučuji