Snehová sestra přehled

Snehová sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423778/bmid_snehova-sestra-ORI-423778.jpg 5 203 203

Štedrý večer sa blíži. Pre Juliana je to najkrajší deň v roku. Vôňa perníkov a mandarínok, praskanie ohňa v kozube a blikotavé svetlo sviečok. Tento rok je však všetko iné. Julianova rodina prežíva hlboký smútok. Julianova staršia sestra Juni ochorela a náhle odišla. Otec s matkou sú natoľko presiaknutí bolesťou, že na Vianoce nemajú ani pomyslenia. Zmenili sa na tiene niekdajších rodičov, stratili životnú radosť, fantáziu, družnosť a schopnosť počúvať. Krátko pred Vianocami sa Julian zoznámi na plavárni s novou priateľkou Hedvigou. Červenovláska so zelenými očami je nesmierne zhovorčivá, priateľská a miluje Vianoce. Pozve Juliana na horúcu čokoládu do svojho vianočne vyzdobeného domu, kde každá izba dýcha nezabudnuteľnou žiarivou atmosférou umocnenou snehovými vločkami za oknom. Ale aj Hedviga skrýva ťaživé tajomstvo, ktoré musí Julian objaviť...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Snøsøsteren , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snehová sestra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

marketa3815
03.02.2024 5 z 5

Dcera si přečetla znovu po roce, tentokrát ve svých 9 letech, a je mnohem shovívavější než loni, ze 3 hvězdiček je najednou 5, začaly se jí líbit ilustrace i příběh a přečetla ho opravdu svižně. Nicméně příběh ji stále nedojímá.

Mojepočteníčko
24.01.2024 5 z 5

Někdy je toho reálnýho v životě až moc. Prohýbáme se pod tíhou každodennosti, nezastavujeme. Držíme v rukách horký hrnky kafe, chvíli se díváme z oken, přemýšlíme a v zápětí je odkládáme, protože....cokoliv.

Dnes jsem se souhrou okolností ocitla ve velmi (VELMI) časných ranních hodinách v pokoji svého syna. I s tím hrnkem :) Otevřela jsem Sněhovou sestřičku a začala číst...zastavila jsem.

Tohle bylo tak krasný! Ale tak hrozně moc, že jsem se z toho ještě nedokázala vzpamatovat :)

Byl to hřejivý a dojemný příběh, který voněl po horké čokoládě a zároveň jemně mrazil, jako vločky sněhu, co se vám zvolna snáší na tvář. Vyprávěl o dětském přátelství, o síle vzpomínek a rodinném poutu, o vánočních zázracích i o tom, že někdy prostě stačí jenom věřit.

Všechny dojmy jsou navíc umocněny překrásným grafickým zpracováním. Ty ilustrace jsou nepopsatelné :)!

Je to příběh, ke kterému se příští zimu určitě vrátím. A vy na tom rozhodně budete stejně, pokud se rozhodnete, že si ho přečtete. Což rozhodně udělejte :)

Doporučuji!


grizlinka
01.01.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace a velice poutavý a trochu jiný vánoční příběh. Napred jsem si říkala jestli je to úplně vhodné pro děti ale na druhou stranu zase vhodna forma jak jim vysvětlit něco o smrti.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019


Citáty z knihy (1)

Život má smysl právě proto, že svět je plný nevysvětlitelných, neskutečných věcí, kterým nerozumíme.


Kniha Snehová sestra v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených250x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených29x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst158x
v Chci si koupit105x
v dalších seznamech15x