Slečny přehled

Slečny https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130181/slecny-130181.jpg 4 127 127

Stylizovaný literární dokument novinářky Barbory Baronové a fotografky Dity Pepe mapuje prostřednictvím osmi otevřených a umělecky zpracovaných výpovědí fenomén neprovdaných žen v Česku a v Československu ve 20. a 21. století. Originální autorská kniha, textový a fotografický dokument, umělecká publikace i krásný artefakt. Slečny jsou ambiciózním projektem, který představuje nový přístup k psanému textu, fotografii, knižnímu designu i produkci, navíc s výrazným podílem rukodělné práce (ražba speciálním štočkem, ruční barvení hřbetů narůžovo, individuální skládání přebalů a kompletace knihy). Každá kniha je proto jiná, záměrně a přiznaně vypadající jako starodávná publikace v novém přebalu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

Jirinamac
08.03.2024 4 z 5

Poslouchala jsem v rozhlasovém podání a asi to bude zkrácená verze knížky, když to je povídání jen o pěti ženách. Tenkrát to byla skoro ostuda zůstat svobodná, já byla svobodná hodně dlouho a vůbec se mi vdávat nechtělo, později jsem měla jako svobodná dítě a často mě někdo litoval, přitom jsem byla šťastnější, než některá ta vdaná paní. Dneska je doba svobodnější a myslím, že je to i každému jedno, jestli si pořídí děti nebo budou žít svobodně. Smutné je, když se rodiče starali a pak zůstanou sami, to pak má ta celoživotní slečna výhodu, že svůj život umí žít lépe a spoléhá se jen na své schopnosti.

helenkan
02.03.2024 4 z 5

Pěkně napsané vyprávění o osudech svobodných žen. Každá si vybrala svůj život po svém. Sama si pamatuju ty drby když některá nebyla vdaná do dvaceti let. Hned z nich byly staré panny, nebo byly jinak divné. I v tomhle byla ta doba hnusná. Štěstí že je pryč. Líbilo se mi čtení na ČRo.


kob
01.03.2024 5 z 5

Jak to má nastaveno každý jinak...
Když se novináři ptali jedné známé starší dámy na recept na šťastný život, odpověděla, že bydlet sama a mít pravidelný sex.
Něco na tom bude :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slečny v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených10x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit21x