Ten žlutej parchant přehled

Ten žlutej parchant https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144706/ten-zlutej-parchant-144706.jpg 5 198 198

Sin City série

< 4. díl >

Byl to jeho poslední den ve službě, před odchodem do předčasného důchodu. Policista John Hartigen dodělával papírování a těšil se domů na šťavnaté steaky. Jeden z jeho předchozích případů ho na poslední chvíli dohnal a zavedl do přístavu, kde pedofilní syn radního Roarka věznil jedenáctiletou holčičku Nanncy Callahanovou. Konfrontace Hartigana a Roarka se sice odehraje hned na prvních stránkách této čtvrté knihy ze série Sin City – Město hříchu, ale její dozvuk nakonec obsáhne 220 stran z této druhé nejdelší knihy série. Čtvrtý svazek Sin City se podle vnitřní chronologie série odehrává před Drsným sbohem i před Ženskou, pro kterou bych vraždil. Přesto se opět setkáme se známými postavami a prostředími. John Hartigen rozšiřuje Millerovu galerii drsných chlapů, kteří jsou pro pravdu a lásku krásných žen ochotni jít až za hranici zákona a obětovat prakticky cokoli kromě své cti.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Sin City: That Yellow Bastard


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ten žlutej parchant. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Terva
13.01.2024 5 z 5

„Zbejvá hodina.
Můj poslední den v práci
a pak předčasnej odchod do výslužby.
Nařídil to doktor. Mám slabý srdce.
Prej Angina pectoris.“

Čuchat k Sin City by se nemělo. Město smrdí kanály, krví, strachem a kouřem z výstřelů. Ale já si čuchnul. A kniha voní. Voní černou barvou a smrdí špetkou žluté příchuti. A hlavně jsem pochopil, proč druhý Rodriguez/Millerův film neměl takový úspěch. Zatím, co první film věrně kopíroval první knihu, ve druhém filmu už byly použity scény ze tří knih. A protože jsem nikdy komiksy nečetl, (až teď) tak až teď chápu tu fanouškovskou filmovou nevoli. Ale věřte, že tento komiks, to je úplně jiný kafe.

Citát: Starej chlap umře, malá holka bude žít. Férovej obchod.

Hned na počátku nás zastihne šest zajímavých celostránkových kreseb. Jsou to bílé portréty na černém pozadí. Vyprávějí nám příběh, ale neřeknu vám jaký, protože jsme teprve na startovní čáře. Pokud se nechcete nechat zabít, jako inspektor Hartigan, nechoďte tam, nepřekračujte tu pomyslnou čáru. Ale já se těšil jak roztleskávačka na uslintanýho šílence, abych konečně viděl, jak že to vlastně tenkrát v Sin City bylo. A jak se Nancy, jedenáctiletá Nancy Callahanová, (ano, čtete dobře) dostala k biči.

Citát: Dovolte mi poznamenati, že nepřítomnost umrlcova jest pro nás přijatelnější variantou, než jeho rozzuřená přítomnost.

Zase příběh o lásce. Láska je v Sin City docela běžná věc. Akorát si každý lásku vysvětluje po svém. Opět perfektní scénář, který vás nenechá vydechnout. Malé cameo tu má i Dwight. Pravda, je zde více slov, než v předcházejících příbězích, ale alespoň máte čas si trochu oddychnout. Hlavně se mi líbily rozhovory mezi Shlubbem a Klumpem. Kresba je opět unikátní a úžasná. Doslova jsem hltal každou stránku. A ani jsem si neuvědomil, že Nancy už je devatenáct. Další super příběh z města hříchu - Sin City. Upřímný noirovský konec si vysloužil plných deset půlek Hetešovo žlutých motýlků.
( ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ )

Citát: Uklidňování vyděšený devatenáctky mi jde stejně dobře jako chromýmu operace mozku hasákem.

Profesorskey
19.07.2023 5 z 5

Po slabším třetím dílu je tu tenhle absolutně maskulinní hrdinský epos, který má ode mě pět hvězd. Jízda od první strany, krásná kresba a záporák, který vám na stranách neunikne!


Johny_H.
23.06.2022 5 z 5

Nádherný a poutavý příběh. Zde se nejvíce odlišil film od knížky. Stále je nejlepší díl z mého úhlu pohledu Drsný sbohem, ale toto je další skvost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Zbejvá hodina. Můj poslední den v práci a pak předčasnej odchod do výslužby. Nařídil to doktor. Mám slabý srdce. Prej Angina pectoris.


Starej chlap umře, malá holka bude žít. Férovej obchod.


Uklidňování vyděšený devatenáctky mi jde stejně dobře jako chromýmu operace mozku hasákem.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Ten žlutej parchant v seznamech

v Přečtených243x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených13x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Frank Miller
americká, 1957
2014  95%Kurva velký Sin City
2005  94%Drsný sbohem
2012  88%Batman: Návrat temného rytíře
2007  87%Batman: Rok jedna
2005  84%300