Království kostí přehled

Království kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499742/bmid_kralovstvi-kosti-NWq-499742.jpg 4 83 83

Sigma Force série

< 16. díl

Tým Spojených národů učiní v konžské vesničce krajně znepokojivý objev. Neznámá síla uvedla muže, ženy i děti do bezvědomého, strnulého stavu. Okolní prostředí – rostliny i živočichové – je čím dál lstivější a dravější a neuvěřitelně rychle se vyvíjí a proměňuje. Záhadný jev se šíří z prokletého místa v pralese – známého pod označením Království kostí – a ohrožuje celý svět. Velitel Gray Pierce a Sigma Force jsou připravení na ty nejmimořádnější okolnosti a už mnohokrát zachránili svět, byť za to zaplatili vysokou osobní cenu. Ani tito zkušení a ostřílení vědci a válečníci však netuší, co nebo kdo stojí za takovým děsivým vývojem – ani jak ho zastavit. Horečně se snaží nalézt odpovědi, ale rychle jim dochází, že se sami stali kořistí. Příroda se obrací proti lidstvu a chystá se proměnit svět v Království kostí.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Kingdom of Bones , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království kostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

woita
30.04.2024 4 z 5

Už je tomu nějaký čas, kdy jsem slyšel o Tuckeru Waynovi a jeho čtyřnohém věrném příteli Kainovi, ať v sérii Sigma či v samotných románech, proto jsem byl vcelku potěšen, když se zjevili opětovně po boku Graye. Dobrodružství (rozuměj globální hrozba) je zavedla tentokrát do exotické a dosti divoké Afriky. Jak uvádí sám Rollins, tentokrát se nesnažil vydat další knihu o zákeřné a záhadné nemoci, ale více se zaměřit na zdroj. Jeho slovům jsem příliš tehdy nerozuměl, ale po čase jsem pochopil a dokonce dal koncepčně do spojitosti s jinou autorovu knihou, Amazonie (přestože měla blízko i tématicky k dalšímu titulu, Sedmá pohroma). Téma "vědomé" přírody schopné zvrátit konání člověka mě zaujalo a autor tomu dal i bláznivě hmatatelnou podobu (V tomto kontextu mi naskočila téze o Gaie, hypotetické entitě "živé" Země).

Nezajímavé bylo i seznámení s legendou ztraceneho království založeného knězem Janem, která poukazuje na mnohá tajemství skrytá pod baldachýnem černého kontinentu. A co si budem, postavy opětovně excelovali samy o sobě i jako tým. Byl jsem rád za velký prostor daný Kainovi s Tuckerem a nesmím ani opomenout jízlivého Kowalskeho s jeho ostrovtipem. U uvedených postav jsem se dočkal nečekaných zvratů, které v jednom okamžiku téměř vyvolaly brek...

Na Rollinsovi se mi líbí jak bravurně má vystavěný svůj svět do nejmenších detailů. Když Gray s Kowalskym a spol hledali cestu do království sv. Jana vytyčenou reverendem W. Shepardem, dostali se v jednom momentu do slepé uličky. Osobně jsem polemizoval o trvanlivosti některých stop, které v džungli mohou zmizet v nenávratnu, než však Gray odhalil logiku v jejich rozmístění a tím mi potvrdil mé úvahy a stejně Rollinsovu brilantní mysl k sepsání reálně vyhlížejícího děje.

Království kostí mě opětovně nadchlo pro plno informací a myšlenek, dobrodružný děj a zápletku. Pouze v jednom bodě jsem se musel pozastavit než jsem si na daný prvek navykl, a to když Gray s ostaními vstoupili do údolí, kam je zavedli domorodci, stali se svědky scény vystřižené jako z béčkového hororu ala Den Trifidů. I přes tento "úlet", knihu hodnotím velmi kladně.

beruslava
12.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Já nevím. Jsem trochu v rozpacích. Kniha má zajímavé téma a bezva prostředí. Afrika je mi cizí, tak jsem uvítala exkurzi do konžských pralesů i informace o zemi a její historii. Téma virů je velmi zajímavé a fakta i nich mne obohatily. Potkáváme klasickou sestavu postav, která vždy funguje. ALE. Hlavní motiv vykrádá jinou Rollinsovu knihu. Sice jiný prales, ale tohle už tu prostě bylo. Také si nedal moc záležet na budování a uvěřitelnost postav. Když někdo trčí odřízlý 100 let v pustině, tak prostě nemluví moderním jazykem a pojmy. No a konec... Ten už tu také byl. A ta spousta ekologie byla prostě klišé. Takže dávám 3. Brak to není, ale jde to trochu z kopce.


mysce
25.07.2023 5 z 5

Úžasný příběh Sigmy Force od Jamese Rollinse přináší zajímavé dobrodružství, které jsem opět četla se zatajeným dechem.
Na každý nový díl Sigmy se vždycky těším, i když mi za krkem sedí strach. Baví mě, že se dozvídám něco nového a umírám zvědavostí, co si pro nás autor zase připraví za záhady. V tomto případě se napínavý příběh propojuje s odbornými fakty o virech s neznámými geny, což je po prožitém covidu dost aktuální téma.
Všechny členy Sigmy miluju, jsou skvělí, netrpělivě čekám na Kowalského glosy, které mě zaručeně pobaví a odlehčí napětí.
Časové linky Království kostí se prolínají a vzájemně doplňují, aby člověka dovedly k zamyšlení nad děsivě se měnící přírodou.
Nečekala jsem tak dojemný závěr. Musím přiznat, že mě potěšil, a nejen za to dávám plný počet hvězdiček a doporučuji k přečtení :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Království kostí v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených6x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen