Království kostí

Království kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499742/bmid_kralovstvi-kosti-NWq-499742.jpg 4 82 18

Sigma Force série

< 16. díl

Tým Spojených národů učiní v konžské vesničce krajně znepokojivý objev. Neznámá síla uvedla muže, ženy i děti do bezvědomého, strnulého stavu. Okolní prostředí – rostliny i živočichové – je čím dál lstivější a dravější a neuvěřitelně rychle se vyvíjí a proměňuje. Záhadný jev se šíří z prokletého místa v pralese – známého pod označením Království kostí – a ohrožuje celý svět. Velitel Gray Pierce a Sigma Force jsou připravení na ty nejmimořádnější okolnosti a už mnohokrát zachránili svět, byť za to zaplatili vysokou osobní cenu. Ani tito zkušení a ostřílení vědci a válečníci však netuší, co nebo kdo stojí za takovým děsivým vývojem – ani jak ho zastavit. Horečně se snaží nalézt odpovědi, ale rychle jim dochází, že se sami stali kořistí. Příroda se obrací proti lidstvu a chystá se proměnit svět v Království kostí.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Kingdom of Bones , 2022


více info...

Přidat komentář

beruslava
12.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Já nevím. Jsem trochu v rozpacích. Kniha má zajímavé téma a bezva prostředí. Afrika je mi cizí, tak jsem uvítala exkurzi do konžských pralesů i informace o zemi a její historii. Téma virů je velmi zajímavé a fakta i nich mne obohatily. Potkáváme klasickou sestavu postav, která vždy funguje. ALE. Hlavní motiv vykrádá jinou Rollinsovu knihu. Sice jiný prales, ale tohle už tu prostě bylo. Také si nedal moc záležet na budování a uvěřitelnost postav. Když někdo trčí odřízlý 100 let v pustině, tak prostě nemluví moderním jazykem a pojmy. No a konec... Ten už tu také byl. A ta spousta ekologie byla prostě klišé. Takže dávám 3. Brak to není, ale jde to trochu z kopce.

mysce
25.07.2023 5 z 5

Úžasný příběh Sigmy Force od Jamese Rollinse přináší zajímavé dobrodružství, které jsem opět četla se zatajeným dechem.
Na každý nový díl Sigmy se vždycky těším, i když mi za krkem sedí strach. Baví mě, že se dozvídám něco nového a umírám zvědavostí, co si pro nás autor zase připraví za záhady. V tomto případě se napínavý příběh propojuje s odbornými fakty o virech s neznámými geny, což je po prožitém covidu dost aktuální téma.
Všechny členy Sigmy miluju, jsou skvělí, netrpělivě čekám na Kowalského glosy, které mě zaručeně pobaví a odlehčí napětí.
Časové linky Království kostí se prolínají a vzájemně doplňují, aby člověka dovedly k zamyšlení nad děsivě se měnící přírodou.
Nečekala jsem tak dojemný závěr. Musím přiznat, že mě potěšil, a nejen za to dávám plný počet hvězdiček a doporučuji k přečtení :)


Jiruka Kareru
10.06.2023 4 z 5

Další díl skvělé série. Tento díl je dle mého gusta trochu slabší. Chápu autorovu inspiraci v nedávné pandemii, ale přijde mi, že v knize je až moc ekologie (možná se dá říct, že až přehnaně). Každopádně kniha má skvělé zakončení, díky kterému se těším na další díl.

Kocourek
22.05.2023 4 z 5

Tak Rollins opět nezklamal. Napínavé jako vždy. Jen té ekologie na konci bylo příliš. Ale to je asi poplatné době.

Peťulka3
22.04.2023 5 z 5

Pecka,pecka,pecka. Tenhle autor mě snad nikdy nezklamal. Napínavý od začátku až do konce.

čef
15.04.2023 5 z 5

Dobrodružný román od osvědčeného autora se tentokráte zabývá hlavně viry a jejich vlivem na vznik a vývoj života na Zemi. Jsou zde poměrně zajímavé informace z tohoto ranku vědy, ale nezapomíná se na různé honičky a přestřelky v rámci dobrodružného díla. Sigma opět rajtuje na hodně divokém koni, pronásledována v konžských pralesích mutanty a nezvedenými těžaři a tak tedy mají její fandové opět hodně radosti a příležitostí jásat.

Mergirus
06.04.2023

Jednalo se o moje první setkání s tímto autorem, ale rozhodně ne o poslední. Byla jsem napnutá od začátku až do konce, čemuž napomáhalo střídání postav. Výborná knížka.

misaC
19.03.2023 4 z 5

Nevím ani proč, ale nějak mě ten závěr knihy nebavil. Jediné, co mě vlastně zajímalo bylo, jak to dopadne s Kainem.

derminator
26.02.2023 3 z 5

Typická Rollinsovka, sice za poslední dobu slabší, ty viry mě zkrátka tolika nesedly, chybí taky Seichan, hlavní padouch tentokrát nenadchne. Zase mě bavil Tucker a Kain a snad uzdravení Kowalskeho. Kniha sice slabší, ale doporučuji a dávám 65%.

jirimatejka
18.02.2023 5 z 5

Romány se Sigmou nikdy nezklamou, drží si svou kvalitu. Komu se líbila Amazonie od stejného autora, tak bude spokojen, tématem i zpracováním se to trochu blíží. Těším se na další pokračování.

barbora3441
15.02.2023 5 z 5

Prostě další kniha od které nešlo odejít. Napínavé až do konce.

Pavlnka
14.01.2023 5 z 5

Další skvělý díl. Děj plyne rychle a je tak napínavá, že jsem četla v každé možné situaci. Za mě výborné pokračování a těším se na další díl.

lampernaqui
13.01.2023 3 z 5

Rychle plynoucí děj, postavy, které už znáte a máte rádi, velké ohrožení pro lidstvo a zajímavé prostředí. Prostě je tu další Sigma. Dostanete přesně to, co od této série očekáváte. Tím samozřejmě myslím hlavně Kowalského. :) Jinak první polovina, týkající se záhadného viru a šílených zvířat, byla vynikající a napínavá. Postupně to ale ztrácelo sílu a se závěrem já mám vždy u Rollinse problém. Ten je nic moc. Ale drží si to pořád o trochu lepší kvalitu než poslední Preston-Childovky.

Nelly
29.12.2022 5 z 5

Pro mne nejlepší kniha tohoto roku - já prostě Sigmu miluju a jejich příběhy si moc užívám. Nechci nic prozrazovat, ale prostě bylo to boží a bombastické (ve všech významech tohoto slova) a už bych prosila další díl!
P.S. Nevím, jak to autor dělá, ale knihy jeho série mají stoupající tendenci, což u jiných autorů (Child, Preston) s podobným zaměřením nelze stoprocentně říci.

DarylDixon
24.12.2022 5 z 5

Kosti, kosti, kosti. Bomba. Skvělej námět, krásné zpracování, totální nářez.

soukroma
18.12.2022 5 z 5

Nejsem přílišný fanoušek autorových knih, moc fantastické a akční na můj vkus, ale pozitivní jsou vždy ta fakta, která ho zaujala a přiměla daný námět (většinou vícero námětů) zpracovat do čtivého románu (a v neposlední řadě samozřejmě i jeho veterinární zkušenost).
Zatím jsem všechny přečtené hodnotila maximálně jako průměr, ale Království kostí je pro mne jiná liga: děsivě neuvěřitelné informace o virech (a to i přes průběžné poučování během pandemie), zejména obřích a především těch, jejichž geny jsou zcela neznámé a nevyskytují se (jako o většiny ostatních) třeba i v našem genomu.
A pátrání po zdroji jednoho z nebezpečných virů zavede hrdiny nejen do pralesního dusivého a samo o sobě nebezpečného Konga, ale dokonce do potenciálního království kněze Jana. /O téhle legendě jsem donedávna ani nevěděla, neuvěřitelné, jak se jeho existenci a založení království ať v Asii nebo v Africe věřilo i na nejvyšších místech a kolik prostředků se vynaložilo na výpravy k jeho nalezení.../ A navrch ještě něco o obřích nepředstavitelně starých organizmech, které už na Zemi nevěřícně zkoumáme.

"Ta hrůza, ta hrůza" rezonuje příběhem, vlastně všemi příběhy věků o srdci temnoty, neprobádaných končinách, kde člověk způsobil (a dodnes působí) také neskonalé hrůzy..., a příroda mu to může jenom omezeně, ale přesto smrtelně vracet.

Pro mne příjemně návodné pro hlubší cílená zkoumání v nových populárně vědeckých knihách, namátkou Co je život, Záhada života či Hledání mateřského stromu.

Eillen
25.11.2022 5 z 5

Trošku jsem se bála, že už se mi série nebude líbit. Že jsem se jí přečetla. Navíc po konci minulé knihy a zjištění, co se stalo s Kowalskim se mi do čtení vůbec nechtělo. Ale - jak je tomu už zvykem - příběh mě chytil a nepustil do poslední stránky. Největším soupeřem pro Sigmu je v tomto příběhu divoká (a navíc děsivě se měnící) příroda. Naštěstí na to není Sigma sama, a po delší době se k ní přidává Tucker a Kain.

"Super. Rozdělíme se. To vždycky skončí dobře." - Kowalski

Lenka_S
29.10.2022 4 z 5

Tohohle autora prostě můžu :-) . Baví mě jeho dokonalé smichání tří základních ingrediencí do výborně fungujícího celku. Jedna se o vyvážený poměr fikce, skutečnosti a napětí. V této knize se autor vrací k moci matky přírody a její schopností ochránit samu sebe a po dočtení si opět říkám "Co když ...."

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen

Kniha Království kostí je v

Právě čtených6x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených6x
Knihotéce98x
Chystám se číst58x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x