Šepoty v písku přehled

Šepoty v písku https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180152/sepoty-v-pisku-180152.jpg 4 316 316

Nové vydání v pořadí sedmého románu oblíbené britské spisovatelky čerpá tematiku z autorčiných egyptských zážitků. Plavba po Nilu na výletní lodi a návštěva významných egyptských památek inspirovaly Barbaru Erskinovou k napsání příběhu, jehož děj má tři časové roviny: staroegyptskou, viktoriánskou a soudobou. Současná hrdinka Anna, hledající po rozvodu novou životní náplň i novou lásku, cestuje do Egypta s praprababiččiným deníkem z 19. století. Elixír tajuplných zápletek plných napětí a překvapivých odhalení je i tentokrát pro čtenáře namíchán skutečně mistrovsky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Brána
Originální název:

Whispers in the Sand , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepoty v písku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

Youn@n
15.03.2024 1 z 5

strašná blbost, opravdu...

Holly.W
09.05.2023 3 z 5

Erskinovou a její knihy miluji. Ještě se mi nestalo, že by mě nějaká její kniha zklamala. Bohužel, u Šepotů v písku se to stalo.
Začínalo to dobře, tajemný příběh z Egypta, sympatická hlavní hrdinka. Můj dojem z knihy se ale stranu za stranou zhoršoval. Mnohé situace mi přišly stále stejné, opakující se. Milostný příběh Anniny praprababičky jen těžko uvěřitelný.
Erskinová píše daleko daleko lépe. Tohle byla asi její slabší chvilka.


SHi
02.11.2022 2 z 5

Hlavní hrdinka se vydává do Egypta, s sebou bere tajemnou lahvičku, kterou jí zanechala její příbuzná, a která je zřejmě prokletá, hlídaná jakýmsi duchem z dávných dob… To zní vcelku hezky. Jenže celá kniha je prakticky o tom, jak je hl.hrdinka střídavě zaujata a střídavě podrážděna dvěma muži, co o ni projevují zájem – či projevují zájem o převzácný deník její příbuzné (a převzácnou lahvičku od téže osoby), o jejichž bezpečí se hl.hrdinka ustavičně bojí (a přeci o nich před ostatními cestujícími bez přestání tlachá). A když už se všechny ty nezajímavé protivné postavy pro jednou přestanou věnovat opačnému pohlaví a vzpomenou si, že jsou součástí i mysteriózního románu a nejen červené knihovny, zápletka se točí výhradně kolem toho, kam onu lahvičku a deník ukrýt a kdo je chce asi vzít (vprostřed knihy už jsem byla na slova deník a lahvička naprosto alergická). Nu a co příběhová linie zmíněné příbuzné z 19. století? Ta při své návštěvě exotického Egypta líčí výhradně zaujetí svým panem průvodcem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šepoty v písku v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených570x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených20x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x