Selhala demokracie? přehled

Selhala demokracie? https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383019/bmid_selhala-demokracie-Qks-383019.jpg 3 28 28

Stojíme před klíčovou otázkou: Selhala demokracie? Odpověď má pro nás hluboké důsledky. Žádný jiný politický systém totiž nepřinesl lidem tolik volnosti, svobody a stability. Přesto se ale v současnosti všude ve světě roste moc nacionalistických skupin a volání po diktátorech. Kde končí hranice demokracie a blíží se konec demokratických politiků?... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Has Democracy Failed? , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Selhala demokracie?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Emik87
17.02.2024 4 z 5

Knížka poskytuje spoustu informací originálním způsobem. Vhled do problematiky je neobvyklý, ale velmi přesný. Jednu hvězdu ubírám za to, jak je upravený text. To mi nesedlo.

B-artX
08.12.2022 3 z 5

Knížka přináší zajímavé info a věnuje je hrozně fajn tématům, ale ve finále to nemá ten přesah, který by to potřebovalo. Autor nezvládá obratně kritizovat autoritativní systémy a jeho obrana demokracie v závěru působí jako "Demokracie prostě lepší". Argumentace působí trochu fádně- myslím, že to je hlavně problém toho, že demokracie mimo USA není tak zažitý systém a proto o ní nemáme tolik konkrétních dat. Autor si ukousl moc velké sousto s tak komplexním tématem. Chybí tomu jasné postupy, jak se vyvarovat populistům, autoritářům a extremistům, chybí mi jasná kritika a kvalitní argumentace. Čte se to pěkně, ale knížka je až moc populárně naučná, pro studenty Zš a menších ročníků Sš ale může fungovat.


Waldhans
30.11.2022 4 z 5

Zajímavé, stručné, informativní a hezky zpracované čtení. O politiku jsem se nikdy moc nezajímal a tahle kniha mi zábavnou formou dodala spoustu užitečných informací.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Selhala demokracie? v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

demokracie svoboda nacionalismus diktatura

Autorovy knížky

2018  69%Selhala demokracie?