Rychlonohý Džar přehled

Rychlonohý Džar https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23256/bmid_rychlonohy-dzar-Z6P-23256.jpg 4 84 84

Román o životě lidí z doby kamenné. Příběh, který na pozadí tvrdého boje pravěkého člověka s drsnou přírodou, dravými zvířaty a nepřátelskými kmeny vypráví o Rychlonohém Džarovi, osamělém člověku, který se po vyhnání z kmene,provázen jeskynním lvem a stepním psem, protlouká stepí a pralesem a prožívá napínavá dobrodružství.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Bystronogij Džar , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rychlonohý Džar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

MichalMartinka
24.02.2024 5 z 5

Tuto knihu, tak jako mnoho jiných, jsem našel v malé knihovničce v sousední dědině. Váhal jsem, jestli si ji vzít, ale nakonec jsem tak učinil...a dobře jsem učinil. Kniha popisuje osudy chlapce jménem Džar, z doby Kamenné, a jeho příhody a strasti. Byl jsem zvědav na styl psaní a samotný příběh, protože jsem byl zvědal na podobnost s Eduardem Štorchem. A byl jsem velmi mile překvapen. Kniha je čtivá a držela mě celou dobu. Bylo velmi zajímavé sledovat osudy tlupy Rychlonohého Jelena (Džara). K tomu musím vyzvednou ilustrace Zdeňka Buriana.

framil
20.12.2023 5 z 5

Kniha, kterou jsem v dětství několikrát četl, ne nečetl, ale přímo hltal. Byla perfektní, dobrodružná. Po letech jsem si ji opět přečetl a zjistil, že to kouzlo nezmizelo, ale ž mě kniha ,, bere " tak jako kdysi. Opravdu skvělý dobrodružný román.


Martule44
10.03.2023 5 z 5

Vzpomínky na mládí, kdy jsem s knihami v ruce proseděla spoustu času v lodi, na rybníku a nemohla se odtrhnout od rozečtených stránek, i když mě volali na oběd :-)
Taková srdcovka , ke které se ráda vracím....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rychlonohý Džar v seznamech

v Přečtených126x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x