Sklenený meč přehled

Sklenený meč https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305647/bmid_skleneny-mec-mWp-305647.jpg 4 731 731

Elektrizujúce pokračovanie románu Červená kráľovná vrcholí bojom medzi neustále sa zväčšujúcou armádou rebelov a krvou segregovaným svetom, aký doteraz všetci poznali. Krv Mare Barrow je červená ako aj u väčšiny obyčajných ľudí, no jej „strieborná" schopnosť - moc ovládať blesky - z nej robí zbraň, ktorú chce mať kráľovský dvor pod svojou kontrolou. Mare obvinia a označia za podvodníčku. Keď sa potom pokúsi utiecť od Mavena, princa - kamaráta, ktorý ju zradil, podarí sa jej odhaliť prekvapujúcu skutočnosť: ona nie je jediná Červená, ktorá má podobné schopnosti. Prenasledovaná Mavenom, z ktorého sa stal pomstychtivý kráľ, vyráža Mare pátrať po ďalších červeno-strieborných bojovníkoch, aby ich vyzvala na súboj s ich utláčateľmi. Zrazu sa ale Mare ocitne v nebezpečenstve. Hrozí jej, že sa stane rovnakým netvorom, ako sú tí, ktorých sa snaží poraziť. Zlomí ju váha životov, ktoré boli položené v mene revolúcie? Alebo ju faloš a zrada zocelia už navždy?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Glass Sword , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sklenený meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (148)

Brambora_Šeby
24.12.2023 4 z 5

Po přečtení recenzí jsem trochu litovala, že jsem si půjčila rovnou dvě knihy z této série. Teď naopak lituji, že v knihovně nemají další části.
Upřímně děj byl trochu zdlouhavý a dal by se o minimálně sto stran zkrátit. Příběh byl dobře vymyšlený, ale bylo tam moc detailů a odboček.
Souhlasím, že hlavní postava Mare mi začínala lézt na nervy a připadat nesympatická, tedy dokud mi nedošlo, že se chovala tak nějak jako normální člověk. Většina fantasy hrdinů se chová jako andílek a ničím se nedají zlomit. Mare byla tak nějak blíže reálnému člověku a poukatovala na to, jak na člověka může působit zrada, křivda, bída, či ztráta blízkého. Bylo mi jí docela líto, avšak na druhou stranu si ten závěr takto asi zasloužila.
Pokud se mi někdy dostane možnost, přečtu si i zbylé dva díly.

Carol1122
24.09.2023 2 z 5

Za mě bohužel trochu zklamání. Jednička pro mě byla něčím nová a zajímavá, ale tady jsem chvílemi přemýšlela, jestli nečtu třetí díl Hunger Games, který jsem úplně v oblibě neměla. Styl nebyl špatný, jen příběh občas postrádal smysl a nenutil čtenáře, aby si vytvořil nějaké pouto s hlavní hrdinkou. Uvidím, zda se vůbec pustím do třetího dílu.


Charley
15.05.2023 4 z 5

Musím přiznat, že tento díl se mi opravdu líbil. Od prvního jsem měla docela dlouho pomlku, ale tenhle jsem si užila. Spousta akce a neměla jsem pocit slepých míst. Ráda se pustím do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sklenený meč v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 092x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených65x
v Knihotéce433x
v Chystám se číst410x
v Chci si koupit162x
v dalších seznamech12x