Rozhovory s útěkem přehled

Rozhovory s útěkem https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503049/bmid_rozhovory-s-utekem-s4h-503049.jpg 4 74 74

Bára Basiková v pouhých devatenácti letech napsala román Rozhovory s útěkem, jehož kvality tehdy ocenil i legendární spisovatel Bohumil Hrabal. Její podobenství o hledání lásky, které přechází z naprosté euforie do trýznivých stavů, je i po čtyřiceti letech stále aktuální. Dívka jménem Anna v něm touží po spřízněné duši, ale nemůže vytvořit pevný vztah, dokud nepochopí sama sebe. Láska totiž nejen uspokojuje, ale zároveň bolí. A Anna toho musí ještě hodně přetrpět, než začne doopravdy milovat. Známá zpěvačka v uplynulých desetiletích zažila úspěch s kapelami Precedens a Stromboli i během své sólové kariéry. Zazářila v muzikálech Jesus Christ Superstar nebo Kleopatra. Rozhovory s útěkem Báru Basikovou zachycují takovou, jaká byla ještě předtím. A jaká už nikdy nebude.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozhovory s útěkem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Zemlja
14.04.2024 3 z 5

Četla jsem ji zamlada, čerstvě vydanou, protože Bára Basiková mě s Precedens i se Stromboli naprosto okouzlila. Knížku bych považovala spíš za takové psychoterapeutické cvičení než za literaturu. Ale myslím, že jsem rozuměla autorčině potřebě psát.

MíšaS.
04.04.2024 3 z 5

Mně se to líbilo, ale lhala bych, že jsem dokázala udržet pozornost celou knihu a že jsem všemu porozuměla.


Tvurce001
09.02.2024 1 z 5

Četl jsem tu knihu v době, kdy jsem četl všechno, všechno, co se mi dostalo pod oči. To byl asi první důvod, proč jsem v sobě našel dostatek odvahy se do toho vůbec pustit. Ten druhý důvod, který mi tenkrát připadal mnohem podstatnější, byl pravděpodobně o dost prostší. Doporučila mi ji totiž má přítelkyně, do které jsem byl beznadějně zamilovaný. A mně to s odstupem času přijde jako jediné rozumné vysvětlení, proč si ode mne kniha nevykoledovala odpad, ale alespoň tu jednu hvězdičku.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozhovory s útěkem v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit3x