Rodina z divočiny přehled

Rodina z divočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25201/rodina-z-divociny-25201.jpg 5 43 43

Když se Kobie Krüger s manželem Kobusem a třemi malými dětmi stěhovala do jednoho z nejizolovanějších koutů světa - do pusté oblasti Mahlangeni, kde její muž nastoupil jako správce jihoafrického Krügerova národního parku - netušila co ji čeká, a měla strach, že se bude trochunudit. Avšak vedení domácnosti a výchova dětí v místech, kde jsou jedinými sousedi levharti, sloni, hadi, lvi a další exotická zvířata, jediným prostředkem komunikace se světem vysílačka a cesta do města představuje plavbu přes řeku plnou krokodýlů, má do nudy hodně daleko. Jako zasloužilá adoptivní matka celé řady sirotků z říše zvířat měla Kobie o zábavu postaráno. Rodina si musela brzy zvyknout na život plný nečekaných překvapení - na lstivé hyeny, které kradou deky, hrnce a kotlíky, na hrůzně vyhlížející krajty, jež se dokážou vplížit až do domu, i na nebezpečné slony, Vzrušující příhody střídají kouzelné okamžiky pohody v překrásných místech, kde se v jiskřivých vodách řeky pod žhavými slunečními paprsky koupou hroši, u břehu se brodí volavky a ve větvích stromů dřímají zavěšení kaloni. Jednoho dne nalezl Kobus v buši lvíče staré sotva pár dní, jemuž bez pomoci hrozila smrt. Z Lea, který přežil díky bezmezné lidské lásce a spoustě mléka podávaného kojeneckou lahví, záhy vyrostl přítulný, dovádivý a všemi obdivovaný člen rodiny. Vyprávění o výchově krále divočiny a neuvěřitelné příhody nasbírané při pokusech udělat z něj ,,opravdového´´ lva, jenž dokáže přežít ve volné přírodě mezi svými, patří k nezapomenutelným zážitkům při četbě této nádherné knihy.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The wilderness family , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodina z divočiny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Katerina.Gabrie
04.08.2022 5 z 5

Jedna z knih, kterou musím mít doma a ke které se pravidelně vracím.
Notná dávka odhodlání, porozumění, pokory a nekonečně lásky.
Žádná romantika, ale moře citlivosti a humoru. Po přečtení nelze nemilovat africký buš a zvířata v něm.
Pro mě nádherná kniha, u které načerpám spoustu sil.

ladyfromskye
04.04.2022 5 z 5

Byly doby, kdy byl takový život, jaký vedla rodina Krügerova, mým největším snem. Už dávno je mi jasné, že tohle by nebylo nic pro mě a po přečtení knížky bych svůj dosavadní život za ten jejich nevyměnila už ani omylem. Sice ty krásné prožitky převládaly nad špatnými, ale mě osobně představa, že několik let bydlím vedle plivající kobry nebo věčně špatně naladěných hrochů a že v tomhle navíc vychovávám malé děti upřímně děsí.
Každopádně Rodina z divočiny je opravdu povedená knížka, s až nečekaně výborným spisovatelským projevem ze strany Kobie Krügerové. Lehké, čtivé, často vtipné historky ze života v jednom jihoafrickém národním parku vám určitě zlepší den. A asi zatoužíte po dovolené v daleké Africe. Knihu doplňují také moc pěkné realistické ilustrace.
Co mně osobně v knize chybělo, to bylo více fotografií. Je mi jasné, že v dané době se nefotografovala každá s prominutím pitomost jako dnes, nicméně cítím se o hodně ochuzená, když je v knize jen několik málo fotografií se lvím sirotkem Leem.
Celkově ale samozřejmě nemůžu jinak než Rodinu z divočiny vřele doporučit dál.


BabaJaga11
13.09.2020 5 z 5

Skvělá knížka, doporučuji všem milovníkům přírody a zvířat. I nelehké situace, které život rodiny s dětmi v africké divočině provázely, jsou vylíčeny s laskavým humorem. Přestože jsem knížku četla již zhruba před patnácti lety, živě si vzpomínám např. na dobrodružné plavby přes řeku s koupajícími se agresivními hrochy nebo na to, jak cestu dětí do školy zkomplikovala hyena, která jedné z dcer sežrala boty. Naše problémy při cestování do školy nebo do práce typu narvaný autobus, kolony na silnicích nebo silný déšť ve srovnání s tím vším působí směšně.

Doufám, že někdy najdu čas přečíst si knížku znovu. Věřím, že se mi bude líbit stejně, anebo možná ještě více. Vzpomínám si, že před lety se moc líbila i mojí mamince a i ona nějakou příhodu z této knížky občas připomene.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2002 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Rodina z divočiny v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených14x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Kobie Krüger
jihoafrická, 1946
2003  96%Rodina z divočiny