Recept na Araba přehled

Recept na Araba https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236918/bmid_recept-na-araba-cEM-236918.jpg 4 72 72

Nina, stejně jako mnoho jiných dívek, odešla za prací do Švýcarska, kde pracovala jako au-pair. Byla přesvědčená, že se jednou vdá za muže ze své rodné země, ale stalo se to, co nečekala, ba přímo vylučovala – zamilovala se do Araba z Maroka. Teprve když otěhotněla, zjistila, jak pravdivé je tvrzení o „nepřekonatelném rozdílu v kultuře“, navíc ji její milovaný Omar začal podvádět. Navzdory zklamání se rozhodla dítě si ponechat a v budoucnu být mnohem opatrnější. Jenže – její další partner je opět Arab…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Recept na Araba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Lucc93
22.07.2021 4 z 5

Mně se ta kniha líbila. Pochopila jsem, že je to napsané z autorčina života a zajímalo by mě, zda je vše postavené na opravdové realitě. Bylo to určitě i trochu poučné, v jedné části knihy je dost popsána arabská kultura o kterou jsem se nikdy nijak zvlášť nezajímala. Zaujal mě hlavně začátek s tématem au-pair, rodina, ve které hlavní hrdinka pracovala mi byla hodně sympatická. Hodně hezky psané, bylo snadné se začíst. Oddychový román se zajímavým tématem.

Helena0405
23.08.2020 5 z 5

V druhej polovici knihy objavujeme systém, na ktorom je vybudovaný arabský svet. Mne to logicky zapadá - žena môže mužovi oponovať, ale s úctou, pokojne a aj s pokorou. Silou a vzdorom dobrú spoločnosť (ani rodinu) nevybuduješ. Žena má byť múdra, má vedieť lepšie komunikovať (a vedieť, kedy radšej mlčať) a nevyvyšovať sa nad muža. Múdra a milujúca žena to zvládne a muž je korigovaný. Môže to fungovať. U nás to tiež nefunguje vždy a všade. Z príbehu mne osobne vyplýva skôr, že mať muža ako hlavu rodiny, ktorý sa (s dávkou šťastia, iste) postará o ženu a svoje deti je lepšie ako opustené ženy-matky s opustenými deťmi (nesirotami) u nás.


adelinka
18.08.2020 3 z 5

Brala som ju ako oddychovku na také rýchlejšie čítanie. Ale neviem, mne stále ten arabský svet pre európanky nejako nesedí. Vždy mi prídu tie ženy nejako naivné. A tak ľahko sa hovorí, keď niekto nevyskúša.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Recept na Araba v seznamech

v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

manželství s cizincem

Autorovy další knížky

2015  77%Recept na Araba
2014  60%Zakázaný inštinkt
2015  56%Niečo sa pokazilo
2013  65%Posadnutá
2018  7%Diablova hra na lásku