Purpurové řeky přehled

Purpurové řeky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498140/bmid_purpurove-reky-hjK-498140.jpg 4 533 533

Komisař Niémans série

1. díl >

Legendární francouzský thriller, podle kterého vznikl slavný velkofilm. V prostředí skal a ledovců jsou postupně nalezena tři zmučená těla – všechna ve stejné, zvláštní pozici. Jedná se o promyšlené rituální vraždy, nebo o dílo šílence? Na druhém konci Francie dojde ke krádeži dvacet let staré školní kartotéky a podivnému vniknutí do místní hrobky. Vyšetřování vedou nezávisle na sobě dva neortodoxní policisté. Jednotlivé střípky do sebe postupně zapadají a skládají se v děsivý obraz, ze kterého mrazí až do morku kostí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Les rivières pourpres , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Purpurové řeky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (144)

dencazrnu
03.04.2024 5 z 5

V první řadě se musím přiznat, že jsem malou chvilku byla zmatená, protože se nám v knize souběžně rozjíždějí dva případy, které spolu na první pohled nikterak nesouvisí. Na jedné straně máme svéráze Niemanse a na druhé Karima, který cítí příležitost se blýsknout! Oba policisté mají spousty odlišných vlastností, ale na druhou stranu mají jedno společné – oba chtějí dopadnout pachatele co nejdříve. V knize jsem měla chvíle, kdy mě vyšetřování Karima bavilo o chlup více než jeho kolega Niemans. Každopádně na samém závěru si vše sedlo a já jsem opravdu zírala. Je tedy třeba být opravdu pozorný čtenář, protože míst, kde se člověk mohl u čtení ztratit tam bylo dost, ale na druhou stranu vás příběh natolik pohltí, že věřím, že budete také nadšeni, stejně jako já! Určitě se pustím i do dalšího pokračování s Niemansem a nemůžu se dočkat, jak to všechno bude pokračovat.

gigi77
09.03.2024 4 z 5

Kniha vystihuje všechny pozitivní i negativní komentáře čtenářů. Ale je opravdu dobrá a stojí za přečtení!


p.stranska
19.01.2024 4 z 5

Audiokniha. Dost složitý děj, možná až moc překombinované, náročné na soustředění. Ale zápletka je neotřelá, děj napínavý a konec nepředvídatelný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Purpurové řeky v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených692x
ve Čtenářské výzvě90x
v Doporučených57x
v Knihotéce262x
v Chystám se číst307x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech10x