Případ rozvaděných bratrů přehled

Případ rozvaděných bratrů
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474645/mid_pripad-rozvadenych-bratru-dAk-474645.png 3 22 22

Zločiny na Velké Moravě série

< 14. díl >

Píše se rok 898 a Moravské království musí po smrti krále Svatopluka bojovat o svoji existenci. Ze západu útočí Frankové, z východu zase Maďaři. Přesto se Mojmírovi II. daří navázat na dědictví velkého královského otce a udržet vládu. Bohužel přichází nečekaný úder od jeho nejbližšího příbuzného, mladšího bratra Svatopluka. Navíc je zavražděný Nerad, zástupce Branislava, velitele Mojmírových stráží. Zdá se, že Nerad musel zemřít, protože zjistil něco velice závažného. Vyšetřování jeho se tak ujímají Slavomír s Erikem…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ rozvaděných bratrů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Isew
03.12.2023 1 z 5

Zaujala mě obálka. I název nebyl špatný. Natěšeně jsem knihu otevřela, začetla jsem se, přečetla několik desítek stránek, u každé jsem si říkala, třeba to na další stránce bude lepší. No, nebylo a když jsem začala přemýšlet, jaké druhy cukroví letos upeču (a to normálně cukroví nepeču - jen vosí úly beru na milost), knihu jsem zavřela a už ji neotevřu. Toporný styl a obsahově nijaké. Zbytečná ztráta času.

Lenka4
27.01.2023 2 z 5

Začátek je strhující asi jako učebnice dějepisu. I když se konečně objeví zločin, děj stále probíhá nevzrušivě, zcela chybí napětí a dramatické akce. Autorovu snahu o detailní obraz dobových reálií čtenář natěšený na vraždu příliš neocení. Navíc se na mysl vkrádají pochybnosti o způsobu provedení zločinu a usvědčování pachatele. Je například možné, aby člověk zezadu nečekaně chycený pod krkem, bodnutý přímo do srdce, bez odporu okamžitě umírající, utrhl v poslední křeči vrahovi kus spodního lemu košile a strčil si ho za pásek?


Turlogh
31.12.2022 3 z 5

Vcelku povedený historický román, nedosahující však kvalit příběhů pánů spisovatelů podobného žánru Vondrušky, Niedla, Nesměráka či Hrdličky. Celkem čtivé. Co mě osobně dosti vadí, jsou ty stále stejné, několika stránkové úvody, v každé knize se opakující. Chápu, že pro nové čtenáře jedné knihy se to hodí, nicméně pro čtenáře celé řady těchto románů je to poněkud otravné... Howgh.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

13.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ rozvaděných bratrů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x