Příhody Václava Vratislava z Mitrovic přehled

Příhody Václava Vratislava z Mitrovic https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76457/prihody-vaclava-vrat-76457.jpg 4 27 27

Zápisky pána z Mitrovic o jeho cestě do Konstantinopole a tureckém zajetí. Kniha má čtyři části Kniha I. obsahuje výjezd císařského poselství z města Vídně až do Konstantinopole, Kniha II. vypráví o pobytu císařského poselství v Konstantinopoli, Kniha III. vypráví o zajetí a žaláři celého poselství našeho a kniha IV. o našem z vězení propuštění a do vlasti navrácení... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příhody Václava Vratislava z Mitrovic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Magdalena5
06.09.2021 5 z 5

Velmi dobrodružné vyprávění z konce 16. století, co vše dokáže člověk přežít?! Ze začátku jsem měla problém se starou češtinou, ale postupně jsem úplně přestala vnímat jazykovou stránku a děj plynul tak, že jsem se nedokázala odtrhnout.

los
27.01.2020 3 z 5

nenechte se odradit nezáživností první části, případně ji hned přeskočte, zbylé tři už čerpají z autorovy autopsie a předkládají velmi surový obraz arabské a křesťanské kultury v samém závěru 16. století (je neuvěřitelné, v jakých podmínkách člověk dokáže přežít!)


k autentičnosti přispívá také typografická úprava vydání (Mladá fronta 1977) a doplnění textu původními dřevoryty


baacinka
07.09.2019 4 z 5

Musím uznat, že ta cestopisná část (kvůli které jsem to původně četla) mě vůbec nebavila. Ale popisy života v tureckém zajetí byly opravdu poutavé, člověk pro ně skoro uronil slzu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příhody Václava Vratislava z Mitrovic v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit5x