Příběhy obyčejného uzdravení přehled

Příběhy obyčejného uzdravení https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354837/mid_pribehy-obycejneho-uzdraveni-spn-354837.jpg 4 128 128

Tělo není pitomé, umí se uzdravovat samo. Jenže my se k němu občas chováme jako k největšímu nepříteli. Házíme mu pod nohy spíš než příslovečné klacky rovnou klády. A k tomu žijeme tak, aby mělo pořád co opravovat. Býváme unavení, nemožní, nemocní. Lékaři si nevědí rady. A pak přijde rada, která spojí odjakživa spojené, tělo a hlavu. Ejhle, zdraví se vrací. Kniha lékaře Jana Hnízdila je složená z příběhů lidí, kteří byli ochotní naslouchat, vzali svůj rozum do vlastní hrsti a uzdravili se, a doplněná rozhovory na téma komplexní medicíny, které vedla mimo jiné s psychiatrem Radkinem Honzákem, biologem Stanislavem Komárkem nebo etnologem Mnislavem Atapanou Zeleným novinářka Klára Mandausová.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy obyčejného uzdravení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Babkabylinkarka
včera 4 z 5

Velmi inspirativní, byť místy trochu opakující se. Kéž by se lidi nad sebou a svým zdravím opravdu takto zamýšleli. O co by byl svět hezčí a jednodušší.

Maki229
21.11.2023 5 z 5

Knihu jsem dostala před pár lety jako dárek. Nebyl čas na čtení, a tak putovala do skříňky a postupně jsem na ni zapomněla. Prošla jsem vážnou nemocí, ani tehdy jsem si na ni nevzpomněla a ležela tam dál. Uzdravila jsem se a objevila ji při hledání jiné knihy o podpůrném léčení a rekonvalescenci. Hned jsem si ji dala k posteli na poličku. Za pár dní se do ní pustila. Zprvu obezřetně. Pana doktora Hnízdila si velmi vážím, přesto jsem měla malé obavy, že je pan doktor proti západní medicíně. Omyl, můj omyl, ještěže jsem knihu přečetla.
Kniha se s kládá z velké části z příběhů lidí a minimálně ve dvou případech léčbu našimi lékaři doporučoval a pokud nechtěli slyšet, tak prakticky potvrzoval. A v tom s ním naprosto souzním. Je to proti nadužívání léků, pod to se podepisuji a sama beru prášky minimálně. Ne tak spousta jiných, bohužel. Opravdu je toho HODNĚ v hlavě a je na nás, jak se k jakémukoliv neduhu postavíme.
K mému uzdravení: velice si vážím péče lékařů, kterou mi věnovali, ale já i moji blízcí víme, že jen ta by nestačila. Dokonce jsem se v jednom z příběhů poznala - diagnózou i léčbou.
Knihu doporučuji, přeji každému, ať si tam najde něco pro sebe a nám všem hodně zdraví :)


changaj
27.02.2023 5 z 5

Jak jednoduché by to všechno mohlo být! Po přečtení si člověk uvědomí, jak strašně se z léčení (a z našich životů) vytrácí úplně obyčejný zdravý selský rozum.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběhy obyčejného uzdravení v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených179x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených8x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech1x