Příběhy obyčejného uzdravení

Příběhy obyčejného uzdravení https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354837/mid_pribehy-obycejneho-uzdraveni-spn-354837.jpg 4 127 31

Tělo není pitomé, umí se uzdravovat samo. Jenže my se k němu občas chováme jako k největšímu nepříteli. Házíme mu pod nohy spíš než příslovečné klacky rovnou klády. A k tomu žijeme tak, aby mělo pořád co opravovat. Býváme unavení, nemožní, nemocní. Lékaři si nevědí rady. A pak přijde rada, která spojí odjakživa spojené, tělo a hlavu. Ejhle, zdraví se vrací. Kniha lékaře Jana Hnízdila je složená z příběhů lidí, kteří byli ochotní naslouchat, vzali svůj rozum do vlastní hrsti a uzdravili se, a doplněná rozhovory na téma komplexní medicíny, které vedla mimo jiné s psychiatrem Radkinem Honzákem, biologem Stanislavem Komárkem nebo etnologem Mnislavem Atapanou Zeleným novinářka Klára Mandausová.... celý text

Přidat komentář

Maki229
21.11.2023 5 z 5

Knihu jsem dostala před pár lety jako dárek. Nebyl čas na čtení, a tak putovala do skříňky a postupně jsem na ni zapomněla. Prošla jsem vážnou nemocí, ani tehdy jsem si na ni nevzpomněla a ležela tam dál. Uzdravila jsem se a objevila ji při hledání jiné knihy o podpůrném léčení a rekonvalescenci. Hned jsem si ji dala k posteli na poličku. Za pár dní se do ní pustila. Zprvu obezřetně. Pana doktora Hnízdila si velmi vážím, přesto jsem měla malé obavy, že je pan doktor proti západní medicíně. Omyl, můj omyl, ještěže jsem knihu přečetla.
Kniha se s kládá z velké části z příběhů lidí a minimálně ve dvou případech léčbu našimi lékaři doporučoval a pokud nechtěli slyšet, tak prakticky potvrzoval. A v tom s ním naprosto souzním. Je to proti nadužívání léků, pod to se podepisuji a sama beru prášky minimálně. Ne tak spousta jiných, bohužel. Opravdu je toho HODNĚ v hlavě a je na nás, jak se k jakémukoliv neduhu postavíme.
K mému uzdravení: velice si vážím péče lékařů, kterou mi věnovali, ale já i moji blízcí víme, že jen ta by nestačila. Dokonce jsem se v jednom z příběhů poznala - diagnózou i léčbou.
Knihu doporučuji, přeji každému, ať si tam najde něco pro sebe a nám všem hodně zdraví :)

changaj
27.02.2023 5 z 5

Jak jednoduché by to všechno mohlo být! Po přečtení si člověk uvědomí, jak strašně se z léčení (a z našich životů) vytrácí úplně obyčejný zdravý selský rozum.


Manifest blech
30.12.2022 3 z 5

Moc přínosné reálné příběhy, jak se uzdravit takřka z čehokoliv pomocí nastavení mysli v podstatě.

Kryštofka
23.10.2022 3 z 5

Přečteno opakovaně, určitě inspirativní v přístupu k sobě samé.

Felsenberg
11.07.2022 5 z 5

Skvělá kniha výjimečného MUDr. Hnízdila. Pozitivní příběhy vylléčení nabíjí pozitivní energií a nadějí. Smekám před zařazením kritiků v závěrečné části knihy. Na to už musíte mít koule a nadhled, nejlépe oboje. O výjimečnosti MUDr. Hnízdila svědčí nejen životní příběh plný vyhazovů a Zlatý bludný balvan, ale i to, že přestal nabírat nové pacienty, když měl 2000 čekatelů na vyšetření. Doporučuji shlédnout jeho kultivovaný, laskavý projev plný krásné češtiny při různých přednáškách, které najdete i na internetu. Jen tak dál pane doktore.

HellFire121
15.08.2021 5 z 5

Kniha, která mi otevřela oči a odtemnila mysl. Souvztažnost nemocí a dysbalancí těla s životním stylem je tak jednoduchá, že mě tato souvislost nikdy nenapadla.

Mrňous1
03.05.2021 5 z 5

Zajímavá a prospěšná četba:-) Nesouhlasím úplně se vším, ale s většinou názorů se ztotožňuji. Kniha se čte lehce, určitě si v ní každý, kdo má jen trochu zájem, najde to své.

PetrKral
10.03.2021 5 z 5

Lidsky silné příběhy a zcela jiný pohled na zdraví a nemoci.

Lucie_1986
13.02.2021 5 z 5

Skvela kniha. Velmi prinosna pro ty, co veri psychosomaticke medicine. Velmi dobre se cte, pribehy lidi jsou poutave. Velice jsem ocenila jednu vec... Zpocatku muze pan Hnizdil pusobit jako lekar, ktery je schopny uzdravit naprosto kohokoliv - coz je v prubehu knihy vyvraceno a je to jen a jen dobre. Nicmene to mu samozrejme na jeho uzasnych lecitelskych schopnostech neubira. Tesim se na dalsi knihy autora.

3nitka
14.10.2020 4 z 5

Súhlasím s p. Hnízdilom, že veľa chorôb a problémov si robíme sami, vedome či nevedome. Veľa problémov je spôsobených situáciou v rodine, v škole, v práci.
Opustiť zaužívané vzorce. A to je ťažké. Veľmi ťažké.

"Soustředit se na přítomný okamžik, prožívat ho. Je potřeba zjistit, jaký je můj smysl života. Lidé často dělají tu chybu, že se ženou za nějakým cílem, aniž by věděli, jestli právě tento cíl chtějí, jestli je jejich opravdovým smyslem života. A když se netrefí, objeví se zdravotní problémy. Naopak, když lidé dělají věci, které je činí šťastnými, imunita stoupá vzhůru."

Minimálne toto som si z knihy vzala. A to nie som človek, ktorý si to uvedomil až pri čítaní tejto knihy.

Alienn
07.04.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka, velmi lidsky a srozumitelně napsaná. Někdy mě možná trochu mrzelo, že nejdou jednotlivé příběhy více do hloubky, ale třeba je to všechno tak jednoduché, jak je napsáno, to já nemohu posoudit.

Paja240
16.02.2020

Užasná kniha

RendyaDav
17.01.2020 5 z 5

Kniha lékaře Jana Hnízdila doplněná o příběhy lidí , kteří byli ochotni naslouchat , vzali vlastní rozum do hrsti a uzdravili se ....Moc pěkná , zajímavá knížka....

senbja
11.01.2020 5 z 5

„Nemoc je informace o tom, jaký člověk je, jakým způsobem a v jakých podmínkách žije. Informace o tom, že ve svém životě dělá nějakou chybu.“ Na příbězích lidí, kteří k němu chodí pro radu a pomoc, dokládá, že je to skutečně tak. Jen si připustit, že vůbec děláme nějakou chybu, kterou je třeba napravit. Velmi zajímavá je kapitola Nemocné děti. Kdyby tak dospělí tušili, co všechno mohou pokazit a zapříčinit! Pro mě už pozdě jako pro dítě i rodiče. :-( Přesto i pro mě přínosné.

martinkaLLL
24.07.2019 3 z 5

Až na tu politiku, kterou já vypouštím, tak super. Dozvěděla jsem se věci, které jsou dobré jak pro mne, ale také i pro mou práci. A za to jsem vděčná, posouvá mě to zas o kousek dál.

Tove
19.02.2019 5 z 5

Srozumitelná,zajímavá kniha.

Dzitka2
30.11.2018 5 z 5

Velmi zajímavá kniha pro všechny, kteří své zdravotní problémy chtějí řešit spíše alternativním způsobem - změnou svého dosavadního života. Každý si z knihy odnese to své, neni třeba věřit všemu, ale skutečné příběhy lidí mluví za vše. Za mě doporučuji, kniha mě donutila zamyslet se nad spoustou věcí.

angelak
12.10.2018 5 z 5

Hodně zajímavá a poučná kniha

Aileena
17.09.2018 4 z 5

Obsahově velmi přínosná knížka. Některé pasáže bych možná vypustila a pár dopisů asi upravila (zkrátila a zařadila odstavce pro snažší čtení).
Co se týče životních změn... Ovoce, v podobě zlepšení zdraví, opravdu přináší, ale snáze se to řekne, než realizuje. Změna práce bývá ve finále to nejjednodušší. Za velmi obtížný běh na dlouhou trať považuji přesvědčit hlavu, aby změnila způsob myšlení a člověk se např. nenervoval věcmi, které stejně nezmění. Na tomto poli jde o těžkou (kolikrát doživotní) práci, která se ale rozhodně vyplatí...

Allla9
13.06.2018 5 z 5

Inspirativní knížka. Každý si může vybrat, čemu chce věřit a jak chce žít.