Přes zákruty řeky přehled

Přes zákruty řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461970/bmid_pres-zakruty-reky-tbt-461970.jpg 4 79 79

Napínavý román se odehrává ve dvou zemích a časových rovinách, které se vzájemně prolínají – v nacistickém Německu za války a v současné Kalifornii. Zachycuje osudy Maxe, Metty a její sestry Johanny. Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém leteckém průmyslu, a ačkoliv je loajální, musí prchnout z Německa, neboť se Harald zapletl do atentátu na Hitlera. Její sestra Metta se provdá za vysokého důstojníka SS, pracuje však v odboji, seznámí se s americkým vojákem Maxem a zamilují se do sebe. Metta otěhotní, ale válka milence rozdělí. Po letech začíná hledat Max jako již starý nemocný muž s pomocí své dcery Beth stopy po Mette a také po svém dítěti. Podaří se Beth vypátrat Mettino a otcovo dítě? Setkají se znovu Metta a Max? A jaké byly osudy Johanny?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Across the Winding River , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přes zákruty řeky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

SumýšIrena
26.03.2024 2 z 5

Jako román pro ženy se dá kniha přečíst, ale jako válečný román je těžce pod průměrem. Obávám se, že za měsíc nebudu vědět, o čem příběh byl.

chrudas
23.01.2024 5 z 5

Půjdu trošku proti proudu - líbilo se mi to. Už jsem pár knih z druhé světové války přečetla a ano, tato je úplně jiná. Taky souhlasím, že jsou tu až moc velké náhody. Na druhou stranu si myslím, že šlo autorce spíše o příběh s dobrým koncem, který má pohladit na duši i když se odehrává ve velmi zlé době.


pydla
29.10.2023 3 z 5

Další přečtená kniha s válečnou tématikou, se kterými se snad roztrhl pytel. Nechci být příliš kritický, tak to vezmu z druhého konce. Cukr. Je to přeslazené a těch náhod je v knize až neuvěřitelně mnoho. Z historického hlediska nápad dobrý. Čtivé to je, i když by stačily jen 2 linky příběhu, leč příběh je urychlený a neuvěřitelný a to je ohromná škoda. Je to takový americký naivismus. Vše dopadlo dobře, všichni jsou hodní a v pohodě. Za mě tři hvězdy s odřenými hroty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přes zákruty řeky v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených9x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2022  74%Přes zákruty řeky
2024  86%Škola pro německé nevěsty