Prach, popel a dým přehled

Prach, popel a dým https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535612/bmid_prach-popel-a-dym-660e73435c630.jpg 4 62 62

Marie Kovandová série

1. díl >

Marie Kovandová se po rozpadu manželství přestěhuje do malé vesničky na Moravě. Při pracovní cestě do Olomouce navštíví antikvariát a koupí si několik knih. V jedné z nich nalezne starý dopis, z něhož je patrná silná citová vazba mezi pisatelem a adresátkou. Dopis vzbudí Mariinu zvědavost a ona začíná pátrat po osudech zúčastněných osob, které byly velmi pohnuté a které poznamenala tragédie pisatelovy rodiny, k níž došlo koncem války. Podaří se jí i po tolika letech odhalit konkrétního viníka?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prach, popel a dým. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

babystar
24.09.2023 4 z 5

První příběh série s Marií Kovandovou, v němž díky dopisu nalezeném ve staré knize a Mariině zvědavosti je objasněn dávný zločin, který má svůj tragický začátek v posledních měsících války, v době, jenž prověřovala lidské charaktery. Nejde snad ani o pravou detektivku, ale o sondu do lidských duší. Poměrně brzy jsem sice tušila vyústění příběhu, ale musela jsem číst a číst bez ohledu na čas, až jsem příběh dočetla. Jsem ráda, že jsem tuhle sérii objevila a těším se na pokračování.

Pavlina50
20.01.2023 4 z 5

Na knihu jsem se vrhla bez hlubší znalosti anotace – pouze jsem věděla, že se tam objeví nějaký tajemný dopis z minulosti, což ve mně evokovalo spíš představu velkého a osudového milostného příběhu. A jaké pro mě překvapení…ono se z toho vyklubala docela příjemně se čtoucí ryze česká detektivka, kde se sice žádný detektiv ani nemihl, a kde tuto jeho funkci dokonale převzala hlavní hrdinka – obyčejná žena hledající po svém životním karambolu nový začátek a nový smysl života. Děj příběhu vyvolává a udržuje zvědavost, v postavách se dá dobře orientovat, konec bez jakýchkoliv nejasností – prostě prima lehké a odpočinkové čtení. A ten závěr – bez ohledu na charakter „vyřešeného“ případu je celý příběh moc pěkně a lidsky uzavřen.
Spokojenost.


Len2očka
22.03.2022 5 z 5

Za mě prostě pohodové počtení,zdolávám celou tuto sérii a jsem zatím maximálně spokojená.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prach, popel a dým v seznamech

v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených7x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst32x