Práce s emocemi pro pomáhající profese přehled

Práce s emocemi pro pomáhající profese https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114049/prace-s-emocemi-pro-pomahajici-profese-114049.jpg 4 7 7

Pracovníci pomáhajících profesí se téměř neustále setkávají s lidmi, kteří je seznamují se svými problémy a trápeními. Ke svým klientům mohou mít různý emoční vztah, mohou je obdivovat, litovat, mohou se na ně zlobit, mohou jim být lhostejní. Emoce týkající se klientů by pracovníci pomáhajících profesí neměli potlačovat, ale měli by se je snažit rozpoznat a porozumět jim. Pokud dobře porozumíme vlastnímu prožívání, začínáme být citliví i na prožívání druhých a dokážeme jim lépe pomoci. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Práce s emocemi pro pomáhající profese. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

jirka7470
14.11.2021 2 z 5

Hodnotím z pozice profesionála, pro koho obsah knihy není ničím novým. Zároveň pro laika to může být náročné. Tak neodkážu posoudit. Já osobně jsem knihu prolétl, zajímavé myšlenky má, pro mě málo inspirace (protože už to znám). Ale metaforu s Rumplcimprcamprem jsem v práci použil ještě ten den, co jsem to četl, a úspěšně :) Takže ji zařadím do repertoáru.

Kyri
17.04.2021 5 z 5

Velmi dobrá kniha o focusingu. Konkrétní návody, provázení. Na textu je znát, že autor je praktik, potěšily mě kazuistiky. Moc se mi líbí analogie a mentální mapy.


Shindo
03.06.2018 3 z 5

Ak pracujete v pomáhajúcej profesii a nechcete vyhorieť rýchlosťou blesku, je neskutočne dôležité chrániť nielen klientov ale aj seba samého a patrične sa o seba starať. Telesne zakotvené prežívanie môže byť veľmi dobrým pomocníkom, ktorý vám pomôže naučiť sa pracovať s emóciami namiesto potláčania, rozšíri obzory a pomôže pochopiť, že aj 'zlé' emócie majú zmysel a užitočnosť. Sám som u autora prešiel kurzom focusingu, ktorý v praxi využívam; táto kniha je už "len" vhodný doplnok. Za seba odporúčam.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Práce s emocemi pro pomáhající profese v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených16x
v Doporučených1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

sociální péče pomáhající profese

Autorovy další knížky

Karel Hájek
česká, 1966
2007  71%Práce s emocemi pro pomáhající profese
2007  93%Speciální psychoterapie
2002  60%Tělesně zakotvené prožívání