Práce s emocemi pro pomáhající profese

Práce s emocemi pro pomáhající profese https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114049/prace-s-emocemi-pro-pomahajici-profese-114049.jpg 4 7 7

Pracovníci pomáhajících profesí se téměř neustále setkávají s lidmi, kteří je seznamují se svými problémy a trápeními. Ke svým klientům mohou mít různý emoční vztah, mohou je obdivovat, litovat, mohou se na ně zlobit, mohou jim být lhostejní. Emoce týkající se klientů by pracovníci pomáhajících profesí neměli potlačovat, ale měli by se je snažit rozpoznat a porozumět jim. Pokud dobře porozumíme vlastnímu prožívání, začínáme být citliví i na prožívání druhých a dokážeme jim lépe pomoci. ... celý text

Přidat komentář

jirka7470
14.11.2021 2 z 5

Hodnotím z pozice profesionála, pro koho obsah knihy není ničím novým. Zároveň pro laika to může být náročné. Tak neodkážu posoudit. Já osobně jsem knihu prolétl, zajímavé myšlenky má, pro mě málo inspirace (protože už to znám). Ale metaforu s Rumplcimprcamprem jsem v práci použil ještě ten den, co jsem to četl, a úspěšně :) Takže ji zařadím do repertoáru.

Kyri
17.04.2021 5 z 5

Velmi dobrá kniha o focusingu. Konkrétní návody, provázení. Na textu je znát, že autor je praktik, potěšily mě kazuistiky. Moc se mi líbí analogie a mentální mapy.


Shindo
03.06.2018 3 z 5

Ak pracujete v pomáhajúcej profesii a nechcete vyhorieť rýchlosťou blesku, je neskutočne dôležité chrániť nielen klientov ale aj seba samého a patrične sa o seba starať. Telesne zakotvené prežívanie môže byť veľmi dobrým pomocníkom, ktorý vám pomôže naučiť sa pracovať s emóciami namiesto potláčania, rozšíri obzory a pomôže pochopiť, že aj 'zlé' emócie majú zmysel a užitočnosť. Sám som u autora prešiel kurzom focusingu, ktorý v praxi využívam; táto kniha je už "len" vhodný doplnok. Za seba odporúčam.

Chesterton
28.01.2018 4 z 5

Dovolme si rozvíjet v sobě lásku, radost a štěstí. Pozitivní emoce mají v sobě nezastupitelnou sílu, kterou nemůžeme nahradit pouze tím, že se zbavíme "nevhodných" emocí. Zaměřme se na projevy pozitivních emocí - usmíváme se, bavíme se nesmysly, máme radost, přepadne nás něha, pohled druhého nás zahřeje u srdce, je nám dobře.......takové výrazně pozitivní pocity prožíváme všichni.....zanořujeme se do nich jako do vln......důležité je všímat si, kdy je vše normální, všední a každodenní.....
Toto je pro mě hlavní poselství této knihy. Není úplně snadná ke čtení, ale ani super složitá a dá se z ní dobře obohatit ;)

Eridan
19.10.2014 3 z 5

Poměrně náročný jazyk knihy činí aplikaci jejich myšlenek velmi obtížným. Bez pomoci odborníka, domnívám se, takřka nemožným. Nicméně spoustu myšlenek je obohacujících. První část knihy je hlavně teoretická (pro někoho až příliš), druhá hlavně praktická (bez předchozí teorie se neobejdete). Vyzvednout bych chtěl zejména část druhou. Ta je díky příkladům z praxe čtivější.

Štítky knihy

sociální péče pomáhající profese

Autorovy další knížky

Karel Hájek
česká, 1966
2007  71%Práce s emocemi pro pomáhající profese
2007  93%Speciální psychoterapie
2002  60%Tělesně zakotvené prožívání