Poslední čert přehled

Poslední čert
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109892/posledni-cert-109892.jpg 5 2 2

Regionální pohádková knížka z oblasti Českého Švýcarska překvapí krásou kraje i postavami. Doplněno fotografiemi a milými ilustracemi. Potěší jak děti, tak dospělé. Autor nás provází kouzelným krajem Česko-saského Švýcarska přes Hadí pramen, Křídelní stěny, tokem Kamenice na křižovatku turistických cest Na Tokáni. Můžeme navštívit loupežnický hrad Šaunštejn s jeho trpaslíky, pak Ponovu louku, kde žila rozvětvená rodina skřítka " Pona". Dále Jeskyni víl nedaleko Kyjova a tam se prý čaruje. A co teprve tajemná Černá brána, koho tam potkáme? Poslední čert se asi usídlil ve středu Jetřichovických stěn, obklopen lesy. A Lucinka, ta v tom krásném kraji znala snad každý lísteček, či studánku s pitnou vodou a narazila i na rusalku, která jí dala kouzelnou tabulku. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední čert. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Zuzulienka181
11.06.2020

To já si právě dovedu představit, proč by to četl třeba Ostravák. :-) Když jedete s dětmi na dovolenou, není nic krásnějšího, než jim tam po večerech číst pohádky či pověsti vztahující se k místům, které jste navštívili nebo se chystáte navštívit. ;-)

Messilina
10.10.2017 4 z 5

Několik pohádek vztahujících se k Českému Švýcarsku, trochu reklama na uvedený region. Bohužel tomu chybí regionální přesah. Neumím si představit, proč by to četl třeba ostravák.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední čert v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce1x

Autorovy další knížky

2009  90%Poslední čert
2015  0%Houbařův sen