Poslední čert

Poslední čert https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109892/posledni-cert-109892.jpg 5 2 2

Regionální pohádková knížka z oblasti Českého Švýcarska překvapí krásou kraje i postavami. Doplněno fotografiemi a milými ilustracemi. Potěší jak děti, tak dospělé. Autor nás provází kouzelným krajem Česko-saského Švýcarska přes Hadí pramen, Křídelní stěny, tokem Kamenice na křižovatku turistických cest Na Tokáni. Můžeme navštívit loupežnický hrad Šaunštejn s jeho trpaslíky, pak Ponovu louku, kde žila rozvětvená rodina skřítka " Pona". Dále Jeskyni víl nedaleko Kyjova a tam se prý čaruje. A co teprve tajemná Černá brána, koho tam potkáme? Poslední čert se asi usídlil ve středu Jetřichovických stěn, obklopen lesy. A Lucinka, ta v tom krásném kraji znala snad každý lísteček, či studánku s pitnou vodou a narazila i na rusalku, která jí dala kouzelnou tabulku. ... celý text

Přidat komentář

Zuzulienka181
11.06.2020

To já si právě dovedu představit, proč by to četl třeba Ostravák. :-) Když jedete s dětmi na dovolenou, není nic krásnějšího, než jim tam po večerech číst pohádky či pověsti vztahující se k místům, které jste navštívili nebo se chystáte navštívit. ;-)

Messilina
10.10.2017 4 z 5

Několik pohádek vztahujících se k Českému Švýcarsku, trochu reklama na uvedený region. Bohužel tomu chybí regionální přesah. Neumím si představit, proč by to četl třeba ostravák.


Autorovy další knížky

2009  90%Poslední čert
2015  0%Houbařův sen

Kniha Poslední čert je v

Přečtených3x
Knihotéce1x