Chvění kouře a zlata přehled

Chvění kouře a zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491255/bmid_popel-a-duse-42S-491255.jpg 4 55 55

Popel a duše série

1. díl

Láska mezi smrtí a nesmrtelností! Praze se říká zlaté město, ale Mila v ní vidí nekonečné množství šedi. Má totiž zvláštní schopnost: dokáže předvídat smrt. Lidé, kteří mají zemřít, ztrácejí v jejích očích veškerou barvu. V zoufalé snaze zbavit se tohoto prokletí se zaplete do boje mezi světlem a temnotou. Brzy zjistí, že nebe a peklo jsou úplně jiné, než si představovala. Kterou stranu si vybere? Již 12 let ohrožuje svět nerovnováha, která narušuje harmonii dobra a zla, světla a stínu, lidí a Věčných. Úkolem Věčných je tuto vyrovnanost zachovávat. Asher je Věčný a je doma v říši temnoty. Drží se stranou všech intrik, dokud jeho starý nepřítel Tariel náhle neprojeví zájem o lidskou dívku: Milu. Asher zjistí, že Mila má zvláštní schopnosti. Schopnosti, které by člověk vůbec neměl mít. A brzy stojí před těžkým rozhodnutím: bude chránit dívku, kterou miluje, i když to může uvrhnout celý svět do chaosu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Schwingen aus Rauch und Gold , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chvění kouře a zlata. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Ailee
26.02.2024 3 z 5

Kniha byla zajímavá a chytlavá a četla se hrozně rychle. Možná až moc, protože děj byl opravdu osekán na základ a zasloužil by si pár stran navíc. Ano, kniha má 300 stran, ale také má 50 kapitol, kdy každá další začíná až v půlce další stránky. Takže ve finále je to celkem krátká kniha. Spíš takový bohatější prolog. A končí přímo uprostřed dění.

Ann98
25.09.2023 5 z 5

Avu Reed mám jakožto německou autorku ráda. Obzvlášť její romantickou sérii Truly, Madly, Deeply. Dlouho jsem tuto knihu odkládala. I přesto, že mě zaujala anotace. Hlavně zasazení děje do Prahy. Obálka knihy je také moc povedená.
Myslím, že každý, kdo se chce do knihy pustit, neměl by mít vysoká očekávání, jinak bude velmi zklamaný.
Děj i vykreslení postav je velmi průměrné. Zprvu mě kniha nudila a nedokázala jsem se začíst. Ale v momentě, kdy autorka otočí skutečnost a na první pohled dobro je ve skutečnosti zlo a ta zlá strana se ukáže jakožto dobrá.. nedokázala jsem se pak od knihy odtrhnout. Přišlo mi to jako zajímavý bod to takto otočit. Navíc samotný děj se zrychlí, postavy dostanou konečně nějaký smysl a v knize konečně začne nějaká akce a celé to získá spád.
Rozhodně si mohla autorka dát více snahy a celé to více rozpracovat. Ať už samotné postavy, tak děj. Ale zase tolik mi to nevadilo. A jsem zvědavá na další díl. A vývoj mezi Milou a Asherem.
Jako odpočinkové fantasy čtení je kniha ideální. 4,5*


Juls125
25.08.2023 4 z 5

Po knize jsem dlouho touzila a asi jsem na ni mela moc vysoka ocekavani, cetla jsem to po vybornych knihach takze tato pro me byla slabsi, na zacatku jsem si pohravala s myslenkou, ze ji odlozim, protoze prvnich 100 stranek me absolutne nebavilo. Ve finale jsem rada, ze jsem ji dala sanci, zasazeni pribehu do Prahy se mi moc libilo, obzvlast kdyz jsem si ji koupila v Palaci knih na vylete do Prahy, knizka byla po tom tezkem zacatku velmi ctiva a celkove byla dobra, i kdyz rozhodne ne vyborna

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chvění kouře a zlata v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst170x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

Praha pro dívky fantasy pro děti

Autorovy další knížky

Ava Reed (p)
německá, 1987
2021  72%Truly
2021  79%Madly
2022  89%Deeply
2022  77%Chvění kouře a zlata
2023  91%Velké naděje