Playground přehled

Playground https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381560/bmid_playground-TBk-381560.jpg 3 1530 1530

Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce? Jasmin Pascalová‑Ander­sonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života? Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce. Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navrátili z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Playground , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Playground. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (429)

Dalamanek831
15.05.2024 3 z 5

Tohle pro mě osobně nebylo až zas takové vauu. Pár knih jsem od autora už četl a musím říct že Tohle mě moc nesedlo ale i tak jsem knihu dočetl.

karol.cadex
11.04.2024 5 z 5

Četli jsme prosim vás stejnou knihu? Vždyť tohle byl absolutní masterpiece! 69 % proč? Já chápu, že když si někdo přečte třiasedmdesát románů s Joonou Linou, že je pak těžký vystoupit z komfortní zóny a číst si o posmrtným světě, ale tohle šlo úplně samo, fiiii.

Právě hodnocení mě poněkud vyděsilo a ještě než jsem začala číst, jsem už hledala, za kolik ji prodam na bazaru, haha. Jenže já si ji nechám! A myslím, že mezi námi vzniklo i trošku pouto.

Manželé Alexandr a Alexandra jsou trochu mimo, jinak by nemohli být tak geniální dvojka, akorát tady tu hranici šílenství překročili xnásobně. Filosofický úvahy o smrti a životě, temnota, šeď a zmar. Zároveň i mini naděje, strašně silný emoce, obrovský pouto vůči dítěti a absolutně skvěle vykreslený svět pro ty, kteří jsou na rozhraní života a smrti.

Trochu jsem v tom cítila, mimo Keplera v tom extrému samozřejmě, i špetku Kinga, Murakamiho, Camuse a vlastně si v tom každý může najít to své, pokud ovšem bude chtít. Já děkuji!

P.S.: Když nad tím přemýšlím víc, ono to lecckomu mohlo přijít přitažené za vlasy i s ohledem na to, s jakou samozřejmostí Jasmin podstupovala všechny ty “přechody “ (nechci spoilerovat). A proč? Protože nebyla srdcem vojačka ani magor. Ale matka. Ani by mě nehlo neudělat sebevětší debilitu pro záchranu svých dětí. Pani tady se musíte polejt benzínem a proskočit hořícím kruhem a nakonec zabojovat ve žraločím bazénku! Ok.


TessieB
16.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Ke knize jsem přistoupila bez očekávání, hlavně kvůli rozporuplným recenzím. Začátek knihy byl slibný, téma zajímavé a styl psaní mi docela vyhovoval. Postupem času jsem si ale začala říkat, že je to trošku slátaninka. To hlavně ve chvíli, kdy Jasminina sestra DOKTORKA svolila k tomu, aby jí DVAKRÁT píchla injekci, která jí zastaví srdce, přestože jí měla za blázna, který by se měl vrátit do léčebny. Celkově mi v příběhu přišly dost mezery. Když se někdo vrátí v cizím těle, je to opravdu někdo jiný, nebo tím, že si nebude pamatovat na Přístav, to bude vlastně pořád ten stejný člověk a "vzpomene" si, až se vrátí znovu do Přístavu? Taky mě docela iritovalo, že se tam často zmiňoval sex, do příběhu mi to teda nesedělo. A už vůbec, že se Jasmin vyspala s Tchingem, vždyť v tu chvíli šlo o život jejího syna a vlastně kvůli tomu, že na něj byla naštvaná, že jí lhal, se to všechno seběhlo (= nedoprovodil je v pořádku do Terminálu, protože Jasmin byla moc hrdá na to, aby se zahazovala s narkomanem)... no, jedna hvězdička za nápad, druhá za to, že mi to zabralo jen pár dnů, víc si to bohužel nezasloužilo.

všechny komentáře

Související novinky (6)

Joona Linna je tu pošesté

24.02.2017


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (říjen)

17.10.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v září 2016

07.10.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Playground v seznamech

v Právě čtených39x
v Přečtených2 301x
ve Čtenářské výzvě370x
v Doporučených61x
v Knihotéce529x
v Chystám se číst516x
v Chci si koupit124x
v dalších seznamech10x