Platnéř přehled

Platnéř
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344531/mid_platner-WeD-344531.jpg 4 603 603

Platnéř série

1. díl >

Strach ovládl Staré Město pražské a není radno vycházet po setmění. Lidé si ale nejsou jisti životem ani za okovanými dveřmi svých domů. Jsou vyloupeny truhly cechů na Staroměstské radnici a rychtář Pardus si již začíná zoufat. Nedaří se mu rozprášit tlupu Jouzy Čerta a navíc se jeví, že tlupě pomáhá někdo z blízkého okolí krále Václava IV. A k tomu se ještě na domech a jejich střechách začne objevovat přízrak, který někteří považují za netopýra, jiní za obrovského pavouka. Platnéřský učeň Lukáš zažívá strastiplné roky v domě svého strýce a má jen dvě touhy: vyučit se řemeslu a být v blízkosti Angely, dcery vyslance milánského vévody. Avšak aniž by si to přál, je vtažen do dění, které děsí město, a od té chvíle začíná hon i na něho. Každé jeho klopýtnutí může být tím posledním...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Platnéř. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (142)

TomHr
včera 5 z 5

Niedlovy historické příběhy jsou nesmírně chytlavé, a tak jsem se s velkou chutí pustil do Platnéře. Hned první díl této (mini)série má všechno, co od Niedla očekáváme: sympatický hrdina–tak trochu outsider–, košatý a dobře podaný příběh, napětí, spád a asi věrohodně vykreslené středověké reálie, pokud jsem schopen coby laik posoudit. Platnéř je další knížka, od které se člověk těžko odtrhne. A samozřejmě je nutné hned se pustit do dalšího dílu!

S.sidi
24.03.2024 5 z 5

Další historická detektivka, která mě bavila. Je v ní chod středověké Prahy, poznatky o platnerskem řemesle i zajímavý dej, který to vše spojuje. Jdu poslouchat další díl.


alabra
11.03.2024 4 z 5

První díl další historické řady pana autora, tentokráte se odehrává v Praze, pronikneme do světa řemeslníků, cechmistrů a cechů, neutěšené situace na staropražské radnici v době vlády Václava IV. a jeho oblíbenců z řad nižší šlechty. Hrdina se prokousává nespravedlností, nízkostí a podlostí svých nejbližších příbuzných, vedle hodné babičky nachází přízeň u cizích lidí ve svém okolí. Vše prošpikováno detektivním pátráním. Hezký poslech audioknihy, určitě budu pokračovat dalším dílem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Platnéř v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených789x
ve Čtenářské výzvě82x
v Doporučených61x
v Knihotéce211x
v Chystám se číst168x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech7x