Pasáček z doliny přehled

Pasáček z doliny https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81721/pasacek-z-doliny-81721.jpg 3 32 32

Novelka z prostředí východního Slovenska o chudém pasáčkovi. Je jednou z mála knížek, v nichž se autor umělecky vyslovujek poválečnému světu, a tento svět, náš svět, je v knize pochopen a umělecky vyjádřen ve své podstatě, v momentu, kdy se odvíjí první dějství jeho dramatické proměny a je uchopen básnicky silně a opravdově.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pasáček z doliny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Eumenida
30.03.2024

Jeden z nejzvláštnějších románů, jaké jsem četla, duchem bych mohla srovnat s Želary, tedy lidičky a jejich osudy, ale Želary byly přece jen kvalitativně výš. - Kvalitu bych nepopírala, spíš jsem ale čekala nějaké vyústění, nějaké zakončení. Jako by tam bylo několik naťuknutých linek, které ale vyšuměly (býk a červené tričko, kovový odznáček a blesk, banderovci, rychtář a jeho noví známí) - nakonec to skončilo vodou, snad až tak moc nespoileruji. - Co mě zaujalo, ten absolutně dětsky čistý náhled na svět, opravdu prostý a protkaný kombinací reality a pohádkových představ. To se mi asi líbilo nejvíc, to vtažení snů a pohádek do reálného světa a schopnost ty pohádkové motivy do reálného světa začlenit. - To je asi největší plus. Máme tu obyčejný život opravdu těch nejobyčejnějších a nejchudších lidí, nastíněny zoufalé poměry, zajímalo by mě, jestli byl rychtář opravdu tak zadubený nebo to bylo účelové, věřím,že život v té době nebyl žádné peříčko. - Dala bych tomu tři a půl hvězdičky, tedy lehký nadprůměr. Příběh je zajímavý, přesto však působí lehce nedotaženě.

alibaba72
17.09.2022 5 z 5

Za mě velmi zajímavé čtení, které jsem od autora nečekal. Ano je to hodně poetické, ale já byl nadšený.


RomanTilcer
15.07.2022 3 z 5

Jak mám Fukse rád, jeho výjimečnej styl úplně nestačil na to, aby utáhl celou tuhle knihu. První třetina byla docela bezdějová, dál příběh zase plevelily nezáživný řeči rychtáře a sedláka v hospodě. Jazykově super, tajemno vynikající, byly tam silný momenty, ale celkově je to takový planý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pasáček z doliny v seznamech

v Přečtených46x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit3x